A 2011-ben Acqui Termében alapított Cuvage Piedmont Pezsgőház modern kulcsban értelmezi az 1895-ben Piemontban született ősi habzóbor hagyományt.

Valójában 1895-ben az Asti tartományból származó Federico Martinotti olasz borász feltalálta a világhírű módszert a habzóborok területén: ezzel a módszerrel rövid utalás történik   az acél autoklávokban, amely megőrzi a szőlő természetes aromáit 

Palackunk felejthetetlen virágmintázata tisztelgés annak az eleganciának és örömnek, amely jellemezte a Liberty stílust , amely a XIX. Század vége és a XX. Század eleje között a korabeli Acqui Terme összes művészeti területére hatással volt. 

Az Acquesi az a terület, amelyen a Cuvage borászat tiszteleg az annak otthont adó város előtt: Acqui Terme. A 2011-ben Acqui Termében alapított Cuvage Piedmont pezsgőház modern nézőpontból értelmezi az 1895-ben Piemontban született ősi habzóbor hagyományt. 1895-ben az Asti tartományból származó olasz borász, Federico Martinotti feltalálta a világhírű ellenőrzött erjesztési módszert a habzóborok számára.

Palackunk felejthetetlen virágmintázata tisztelgés annak az eleganciának és örömnek, amely jellemezte a Liberty stílust, amely a XIX. Század vége és a XX. Század eleje között a korabeli Acqui Terme összes művészeti területére hatással volt.

Acqui Terme városa és annak különleges területe előtt tisztelgésre létrehozott területen olyan őshonos szőlőket használnak, mint a Cortese és a Moscato bianco. Az eredmény olyan pezsgők, mint a száraz Asti DOCG, a Cortese-alapú Piedmont DOC Marengo és az őshonos kékszőlőből készült Dolcetto és a Barbera alapú Piedmont DOC Rosato.

Élénk és gyümölcsös, perzisztens habzóborok Moscato d’Asti DOCG Casarito és Brachetto d’Acqui DOCG, kiegyensúlyozott és finom illatokkal valamint a Asti DOCG és a piemonti DOC Brachetto édes pezsgők.

Acquesi borászat termékei