Az egykor a velencei Tiepolo grófnőhöz tartozó területen található Contesse szőlőskert a venetói régió egyik legfontosabb pincészete a Prosecco bor szempontjából. A borászat korszerű technológiákat, tapasztalt borászokat és a terroir iránti szenvedélyt is magában foglalja, hogy minőségi pezsgőket és csendes borokat hozzon létre.

Loris Bonotto a Le Contesse borászat tulajdonosa a pince 1976-os megnyitása óta. A családjával együtt sikeresen létrehozta a kiváló minőségű bor márkáját. Családjuk gyökerei a Velencei Köztársaságba nyúlnak vissza az 1300-as évek elejére, és a föld valaha a velencei Tiepolo grófnők tulajdona volt, amely a cég nevének eredete.

Földjüket mindig a szőlőtermesztés képzőművészetéhez használták, és 1976-ban Loris és felesége megnyitották első borászatukat. A velencei alpesi ókori hagyomány szerint, Bellusara-módszerrel telepítették legelső szőlőültetvényüket. A vállalat immár 155 hektár szőlőültetvényt birtokol 8 különböző településen (San Polo di Piave / Mareno di Piave / Santa Lucia di Piave / Vazzola / San Pietro di Feletto / Vittorio Veneto / San Vendemiano / Roveredo in Piano), és borukat exportálják 38 országba a világon.

A Le Contesse borászat számos hazai szőlőt termel, például Glera, Pinot Nero, Pino Bianco, Moscato, Ribolla, Verduzzo Trevigiano és Manzoni, valamint számos nemzetközi szőlőt, például Chardonnay, Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon – a széles választék előállításához szükséges egyedi ízeket.

le contesse borászat termékei