Anniversario 62 Primitivo di Manduria
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
14.900 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
San Marzano 62 Anniversario Primitivo di Manduria Riserva DOP | prémium száraz vörösbor
Termőterület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlőkkel rendelkezik. A talajt nagy részben vörös föld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérséklet ingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a “Primitivo di Manduria” központi területe. Szüreti időszak: szeptember második fele.
Borkészítés: Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelték. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24-26°C-on autokton élesztőkkel. Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban
Kóstolási jegyzet: Az Anniversario 62 Primitivo di Manduria intenzív rubinvörös színű, enyhén fűszeres bor, komplex illattal; szilva és cseresznyelekvár aromával valamint dohány jegyekkel. Jól idomult tanninokkal, kakaós, kávés és vaníliás ízvilágú lecsengéssel. Igazi meditációs bor. Csúcsbor. Ételpárosítás: Vörös és vadhúsokhoz, valamint sós első fogásokhoz ajánljuk. Szervírozási hőmérséklet: 16-18°C.
Különbség a 60-ashoz képest: Fél évvel tovább van hordóban + kicsit nagyobb terméskorlátozás
Értékelések
Vélemény írásához lépj be előbb.
Név: Anna
Dátum:
A kedvenc Primitivonk. A legjobb a piacon.
Név: Kovacs Reka
Dátum:
Kedvenc!!!!!