Moillard Crémant de Bourgogne Brut - Grands Chais de France
A MOILLARD Crémant de Bourgogne Blanc Brut egy kifinomult és elegáns pezsgő, mely a Burgundia borvidék különböző részeiből származó alapborokból készül. A használt szőlőfajták között megtaláljuk a Chardonnay-t (60%), Pinot Noir-t (20%) és Gamay-t (20%), amelyek elsősorban a Beaune és Nuits Côtes és Hautes Côtes, valamint a Côte Chalonnaise régióból származnak.
A vinifikáció hagyományos módszerrel történik. A szőlőt a pincészetbe érkezés után azonnal pneumatikus présekben préselik. Az erjedés rozsdamentes acéltartályokban, 18°C-on zajlik. Az alapborok összeállítása után a második alkoholos erjedés palackban történik, és a bor 12 hónapig érik "sur latte" (palackban fekve), mielőtt a gyropalletákba kerül és lepezsgőzik a palackban lévő üledék eltávolítására. Ezt követi az expediční likőr hozzáadása, majd a palack lezárása és a búvóka rögzítése.
A talajok változatosak: mészkő és márga a Cotes de Nuits, Cotes de Beaune és Cote Chalonnaise régiókban, és gránit Dél-Burgundiában.
Színe aranysárga, finom buborékokkal és tartós habbal. Illata fehér virágokra, mogyoróra és őszibarackra emlékeztet. Ízében nagy frissességet mutat, virágos aromákkal. Delikát és finom buborékokkal, hosszan tartó ízvilággal.
Ajánlott fogyasztási mód: Ideális aperitifként, de akár az egész étkezés során kísérőként is szolgálhat, vagy gyümölcsalapú desszertek mellé. Fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C
A területről
A Burgundiai borvidék Franciaország egyik leghíresebb borászati régiója, amely számos különböző mikroklímával és talajtípussal rendelkezik. A Crémant de Bourgogne egy különleges francia pezsgőfajta, amely a régió hagyományos módszereivel készül, hangsúlyozva a szőlőfajták és a terroir egyedi jellegét.