Ponte Villoni – Edizione Privata Primitivo
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
4.900 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Ponte Villoni – Edizione Privata Primitivo | száraz olasz vörösbor
A Ponte Villoni Edizione Privata egy magas színvonalú, testes olasz vörösbor, mely Olaszország sarkából, a Puglia régióból származik. A terület az elmúlt években egyre népszerűbb lett. A bor fahordóban érlelődött, és három igazi olasz szőlőfajtából készült: Nero di Troia (50%), Primitivo (25%) en Sangiovese (25%)
Szín: A bor rubinvörös színű, narancsos árnyalatokkal. Az intenzív és mély gránátvörös szín már első pillantásra lenyűgözi a szemlélőt.
Illat: Az illata komplex, ahol az érett fekete gyümölcsök, mint a cseresznye és az áfonya dominálnak, kiegészülve csokoládé és cédrusfa aromájával. Az orrban kifejező buké bontakozik ki, amely piros gyümölcsök, feketeribizli és cseresznye jegyeit fedi fel.
Íz: Ízében az érett cseresznye, szeder és mazsola dominál. A borban jó egyensúly található az enyhe tanninok és a vanília jegyei között, amelyek a fahordós érlelésnek köszönhetők. A sima és selymes tanninokkal rendelkező bor hosszan tartó utóízt kínál, melynek során az említett gyümölcsös és fűszeres jegyek újra megjelennek, és hosszan kísérik a kortyot.
Régió: Olaszország, Dél-Olaszország, Puglia. A Puglia régió az olasz csizma „sarkánál” helyezkedik el, és az utóbbi időben egyre több borászat és borkedvelő fedezte fel a területet. A régió kiváló klímával rendelkezik a szőlőtermesztéshez, a földközi-tengeri időjárásnak köszönhetően, mely ideális feltételeket teremt a szőlő megfelelő éréséhez. A Ponte Villoni Edizione Privata kitűnő példa a régió kiváló minőségű boraira, amelyek bemutatják Puglia gazdag borászati hagyományait és a terroir egyedi karakterét.
Ételajánlat: A Ponte Villoni Edizione Privata tökéletes választás különböző sajtokhoz, marhahúshoz és bárányhúshoz.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.