Sessantanni Primitivo di Manduria
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
12.990 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
San Marzano 60 Sessantanni Primitivo di Manduria | prémium száraz olasz vörösbor
Termőterület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlőkkel rendelkezik. Mennyiség / hektár: 5000 tőke. A talajt nagy részben vörös föld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérséklet ingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére.
Ez a “Primitivo di Manduria” központi területe. Szüreti időszak: szeptember második fele.
Borkészítés: Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelték. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24-26°C-on autokton élesztőkkel. Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban
Kóstolási jegyzet: A San Marzano 60 Sessantanni Primitivo di Manduria 60 éves szőlőtőkékről szüretelt, fantasztikus csúcsbor. Intenzív rubinvörös színű, enyhén fűszeres bor, komplex illattal. Szilva és cseresznyelekvár aromával valamint dohány jegyekkel. Jól idomult tanninokkal, kakaós, kávés és vaníliás ízvilágú lecsengéssel. Igazi meditációs bor.
Ételpárosítás: Vörös és vadhúsokhoz, valamint sós első fogásokhoz ajánljuk. Szervírozási hőmérséklet: 16-18°C.
Össz savasság: 6,2 g/l
Maradék cukor: 17 g/l
pH: 3,55
Értékelések
Vélemény írásához lépj be előbb.
Név: Anna
Dátum:
Az örökzöld nagyágyú.
Név: langerandras
Dátum:
Brutális bor. Egyik legjobb primitivo amit valaha ittam. Illatában feketebors, kávé, ízében aszalt szilva áfonya.