Sette Vigne 7

Akció!

5.900 Ft

(Bruttó árak)

Leírás

Név: Sette Vigne – Vino Rosso Italiano

Vivino: 4.0

Régió: Olaszország, Puglia, Verona, Piemont, Abruzzo, Campania, Tuscany, Lombardy

Borászat: Orion Wines

Jelleg: Száraz

Szín: Vörös

Szőlőfajta: Corvina, Primitivo, Barbera, Nebbiolo, Montepulciano, Aglianico, Sangiovese

Évjárat: 2019

Alkohol: 14%

Űrtartalom: 0,75 l

Szőlőterület:  A szőlőt az adott termőterület alacsony terméshozamú szőlőültetvényeiről válogatják: Corvina a Valpolicella Classica régió szívéből, Verona tartományból, Észak-Olaszországból; Primitivo a Salento területéről, Puglia, Dél-Olaszországból; Barbera Pavia tartományból, Lombardia, Észak-Olaszországból; Nebbiolo a Piemonte, Észak-Olaszország értékes Langhe területéről; Montepulciano Pescara tartományból, a közép-olaszországi Abruzzo régióból; Aglianico Avellino tartományból, a dél-olaszországi Campania régióból; Sangiovese Firenze tartományból, a közép-olaszországi Toszkánából.
Mindegyik szőlő egyenlő mennyiségben található meg benne.

Borkészítés:  A kézi szüret minden szőlőfajtánál más-más időpontban történik, a Primitivótól kezdve augusztus végén az Aglianicóig október végén.
A Corvina kivételével minden fajta esetében azonos: a szőlőszemeket a lefejtés után nem zúzzák össze, így azok épek maradnak, ami csökkenti a héj sérülését és optimalizálja a színkivonást. Az erjesztés ellenőrzött 23-25 °C-os hőmérsékleten történik 8-10 napon keresztül. Az erjedés korai szakaszában gyakori újra- és visszaalakítást végeznek az aromák lágy extrakciója és a lágy  tanninok elérése érdekében. A lefejtés után malolaktikus baktériumokat adnakk hozzá a második erjedés megindításához.
A Corvina-szőlő esetében az “appassimento” elnevezésű, eltérő eljárást alkalmazzák. A szőlőt október elején gondosan, kézzel szüretelik, és kis, egyenként 5 kg-os fadobozokba rakják. A ládákat ezután a “fruttaio”-ba, egy jól szellőző padlásra helyezik, ahol ellenőrzött hőmérsékleten és páratartalom mellett decemberig száradnak. Ez idő alatt a szőlő eredeti súlyának akár 50%-át is elveszíti vízben. December végén az aszalt szőlőt borkészítésre kerül. A szőlőszemek lefejtése után a szőlőt összezúzzák és rozsdamentes acéltartályokba töltik, ahol válogatott élesztőket adnak hozzá. Nagyon lassú erjedés indul, amely körülbelül 30 napig tart 24°C-os ellenőrzött hőmérsékleten.

Érlelés: A borkészítést követően mind a hét bor 40%-át külön-külön 4 hónapra második és harmadik használatú barrique hordókba helyezik.

Kóstolási jegyzet: A Sette Vigne bor intenzív sötétvörös színű. Illata kakaót, sötét gyümölcsöket, fűszereket és pörkölt kávébabot idéz. Szájban testes, mégis finom, bársonyos, elegáns és hihetetlenül rétegzett. A lecsengés fűszerességgel és lágy tanninokkal teli, hosszú és hosszan tartó. A legjobb dekantálva és szobahőmérsékleten tálalni. Tökéletes grillezett és sült húsokhoz, vadételekhez és erős sajtokhoz.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sette Vigne 7” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizennégy =

Ezeket kóstoltad már?

Ingyenes szállítás

65.000 Ft felett ingyen szállítjuk ki a rendelésedet.

Törés garancia

Törött palackot találtál a csomagban? Jelezd nekünk és azonnal kicseréljük!

Megbízható ügyfélszolgálat

Munkatársunk készséggel áll a rendelkezésedre.