Trementi – Cabernet Sauvignon / Nero d’Avola

Tipp!
Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

4.900 Ft

6 üveg

29.400 Ft

12 üveg

58.800 Ft

18 üveg

88.200 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Trementi – Nero d’Avola / Cabernet Sauvignon Sicilia DOP | félszáraz vörösbor

Borászat: Orion Wines / Trementi (brand)

Szőlőterület: Válogatott szőlőültetvények Szicília szigetének délnyugati részén. A művelési módszer a sarkantyús kordon és a Guyot módszer, az átlagos ültetési sűrűség 5.000 tő /hektár.

Szőlőfajta: 70% Nero d’Avola, 30% Cabernet Sauvignon

Borkészítés: A kézi szüret szeptember közepén történik. A két szőlőfajtát (Cabernet Sauvignon és Nero d’Avola) külön-külön, azonos technikával kezelik. A bogyózás után a szőlőt nem zúzzák össze, így a szőlőszemek érintetlenek maradnak, ami csökkenti a héj sérülését és optimalizálja a színkivonást. Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban történik, 23°C-os ellenőrzött hőmérsékleten, 8-10 napig. Az erjedés során gyakori újra- és visszapumpálás(hűtés) történik az aromák lágy extrakciója és a kíméletes tanninok elérése érdekében. Az átfejtés után malolaktikus baktériumokat adnak hozzá, hogy egy második erjedést indítsanak el. A két bort október végén keverik össze, majd az így kapott házasítás 25%-át körülbelül 4-5 hónapra amerikai és francia tölgyfahordókba helyezik. A bor 25%-át francia és amerikai tölgyfahordóban érlelik 4-5 hónapig.

Kóstolási jegyzetek: A Trementi Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Telt testű, mégis lágy és zamatos bor, amely intenzív aromákat mutat áfonyából, szederből, csokoládéból és kávéból. Szájban bársonyos, sima, fűszeres, fekete borsos és egzotikus sötét gyümölcsökkel. Az enyhe tölgyfahordós érlelés vaníliás elemet ad hozzá, rendkívül kellemes tanninokkal és hosszan tartó, ínycsiklandó lecsengéssel. Rendkívül „felhasználóbarát” bor, amely kedvenc ételeinkkel kombinálható, a tésztáktól és pizzáktól kezdve a húsokon át a legtöbb sajtféleségig.

Maradékcukor tartalom: 12 g/l   Összes savtartalom: 5,6 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Trementi – Cabernet Sauvignon / Nero d’Avola” értékelése elsőként