Trementi Vino Rosato

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

,

Alkohol

Vivino

Borvidék

, ,

Évjárat

Szín

Űrtartalom

3.400 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

,

Alkohol

Vivino

Borvidék

, ,

Évjárat

Szín

Űrtartalom

Trementi – Vino Rosato Italiano | száraz olasz rozé

Borászat: Orion Wines / Trementi (brand)

Szőlőterület: A Corvina szőlőültetvények a Garda-tóhoz közeli Veneto Bardolino területén, Észak-Olaszországban találhatók. A Negroamaro szőlőültetvények a dél-olaszországi Puglia Salento területén találhatók. Mind a Corvina, mind a Negroamaro a Guyot-rendszer szerint kerül művelésre.

Szőlőfajta: 50% Negroamaro, 50% Corvina

Szüret: Mindkét szőlőfajtánál a teljes érés előtt körülbelül 15 nappal szüretelik a szőlőt, hogy megőrizzék a magasabb savtartalmat, így a Negroamaro szőlőt augusztus közepén, a Corvina szőlőt pedig, mivel északibb éghajlatról származik (később érik), szeptember elején szüretelik.

Borkészítés:  A két szőlőfajtát külön-külön, azonos technikával kezelik. A szőlőt leszemezik, finoman összezúzzák, 10 °C-ra hűtik, és körülbelül 8 órán át hagyják héjon áztatni, ami rózsaszínű színt ad a mustnak. Ezután a mustot lefejtik a héjáról, rozsdamentes acéltartályokba töltik, majd 36 órán át pihentetik. Az erjesztés válogatott élesztőkkel történik 14-16 °C-os ellenőrzött hőmérsékleten, és körülbelül 10 napig tart. A bort körülbelül négy hétig hagyják a seprőn a rozsdamentes acéltartályokban, hogy a komplex aromák maximálisan kivonják a belőle származó aromákat. A két szőlőfajtát február körül házasítják össze.

Kóstolási jegyzetek: A Trementi Vino Rosato Rendkívül friss, ropogós, elegáns bor. Színe mély rózsaszín, korallszínű árnyalatokkal. A pohárból élénk cseresznye-, eper- és málnás jegyek törnek elő. Szájban a bor gazdag és pikáns, frissítő piros gyümölcsös jegyekkel, rendkívül kellemes és kiegyensúlyozott savakkal. Tökéletesen párosítható tenger gyümölcseihez, lágy sajtokhoz, vagy még jobb, ha csak önmagában, aperitifként fogyasztjuk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Trementi Vino Rosato” értékelése elsőként