A Poderi dal Nespoli a Bidente-völgyben található, a Forlì dombjain, körülbelül 177 méterrel a tengerszint felett. Olyan terület, amely összeköti a Toszkánával határos Apennineket a Romagna Riviérával.

Történelmi átkelőhely ma naturalisztikai szempontból érdekes helyszíneket kínál, mint például a Casentinesi Erdei Park, és kiváló klimatikus jellemzőkkel rendelkezik a kiváló minőségű borok előállításához. Valójában itt műveljük szőlőültetvényeinket, itt élünk mindennap e nagylelkű és barátságos föld szellemében.

Poderi dal Nespoli története a romagnai borászok négy generációjába nyúlik vissza, akik mélyen hittek területükben és munkájuk gyümölcsében. 1929-ben Antonio és Amleto Ravaioli megvásárolták a Podere Prugnetót, és előállították első, saját sangiovese szőlőjükből készült borait.

Pár év elteltével átváltottak tömegborok piacáról a palackozott téetelekre. az első fehér borok is megjelentek a pincében – amely Albanát és Trebbiano-t tartalmazott. A 60-as évek közepén új életet leheltek az üzletbe. Valerio (3. generáció) erősen hitt a Sangiovese di Romagna potenciáljában a csúcsminőségű borok létrehozásában. Két fontos újítást vezetett be: a hektáronkénti szőlőtermelés csökkentését, és az első éves francia barrikok használatát az öregedési folyamatban.

Ezután arra törekedett, hogy megkülönböztesse az ő Sangiovese borát, más borászatok tételeitől. Ezt többek között egy új címkecsaládban találta meg. Azóta a bort kísérő mottó soha nem változott: „Mások Sangiovese-t, mi Prugnetót készítünk”.

2010 óta, abban az évben, amikor a Ravaioli család partnerségbe lépett a Mondodelvino Group céggel, a Poderi dal Nespoli borok számos nemzetközi piacra jutottak. Ez annak köszönhető, hogy a szőlőfeldolgozás és a borérlelés minden fázisában bevezették a legmodernebb technológiákat, és garantálják a minőségi javulást.

pedori dal nespoli borászat termékei