Edizione Cinque Autoctoni - (Limited Edition - Edizione 22) DOC - Farnese Fantini
Szőlőfajta: Montepulciano 33%, Primitivo 30%, Sangiovese 25%, Negroamaro 7%, Malvasia Nera 5%
Borkészítés: A szőlőfürtök a tőkén száradnak 1 hónapig, majd bogyózás, zúzás után a pincében a fermentáció barrique hordóban történik 30 napig. Ezt követi a 18 hónapos érlelés ugyanabban a tölgyfa hordóban.
Kóstolási jegyzet: A Fantini Edizione 20 Cinque Autoctoni mély gránátvörös szín, intenzív fűszer és gyümölcsillatok jellemzik. Ízében markáns a gyümölcsösség (fekete cseresznye, fekete ribizli), valamint a fűszer és gyógynövények aromatikája. Fűszerek közül a fahéj, szegfűszeg, kakaó, dohány az édesgyökér érezhető. Koncentrált és jól strukturált bor, komoly komplexitással. Jó egyensúly: az alkohol, test, és a bársonyos tanninok és a savérzet között. Csúcsbor. Ételpárosítás: vörös húsokkal, szárított sonkákkal, valamint közepes érlelt és érlelt fűszeres sajtokkal, 16-18°C-on.