Epicuro Primitivo di Manduria Riserva DOC - Femar Vini
A Primitivo di Manduria Rosso Riserva a Manduria DOC területén termett szőlőből készül, amely a Puglia régió egyik legkiemelkedőbb borvidéke. A szőlőt a tradicionális pugliese alberello művelési módszerrel termesztik, ami kiváló minőségű termést biztosít. A talaj vörös, vasban gazdag, mészköves alapokon nyugszik, és a tenger felől érkező szelek jelentős hatást gyakorolnak a bor karakterére. A fenolos érettség idején szüretelt szőlőt lágyan dolgozzák fel, majd ellenőrzött hőmérsékleten erjesztik, hosszabb macerációval, hogy a legjobb íz- és aromajegyek érvényesülhessenek.
A bor minimum 24 hónapig érik, ebből legalább 9 hónapot különböző méretű és fajtájú fahordókban tölt. Ez a hosszú érlelési folyamat adja meg a bor jellegzetes, összetett ízvilágát. Az ital színe áthatolhatatlan rubinvörös, amelyet finom gránátos árnyalatok tesznek még ragyogóbbá. Illatában fekete erdei gyümölcsök, nedves föld, szegfűszeg, kávé és menta jelennek meg, fenyőgyanta és grafit háttérrel. Ízében puha, mély gyümölcsös és vegetális jegyek dominálnak, amelyeket a frissesség és a sósság tesz igazán élénkké. Az utóíze hosszan tartó, szinte végtelen.
Alkoholtartalma 14,5%, a legjobb fogyasztási hőmérséklete pedig 16-18°C. Tökéletesen illik vadételekhez, polentához különböző mártásokkal, paradicsomos sült kecskéhez és közepesen érlelt sajtokhoz. Az 2015-ös évjárat elnyerte a Mundus Vini aranyérmét, ezzel is bizonyítva kivételes minőségét.
Az időtlen élvezetért: Az Epicuro borcsalád rendkívül széleskörű, minden boruk erős egyéniséggel rendelkezik, és mindegyik Denominazione di Origine Protetta vagy Indicazione Geografica Protetta minősítést visel. A kollekció ékkövei a Prémium Linea borai, amelyek mindegyike egyedi karakterrel és különleges tulajdonságokkal bír. Ide tartozik a Rosso Puglia IGP enyhén aszalt szőlőből készült bora, a tölgyfahordóban érlelt Salice Salentino DOC, a Primitivo di Manduria DOP Riserva, valamint a Susumaniello Puglia IGP. A Mergè receptúra a legjobb szőlőt igényli, amelyet a hagyományok tiszteletben tartásával, de modern technológiával készítenek. Felice Mergè így teremt kiválóságot.