Gran Maestro - Bianco Appassimento Puglia - Cielo e Terra
A Cielo e Terra Gran Maestro Appassimento Bianco egy kivételes fehérbor Apúlia régióból, melynek készítése során a szőlőszemek részben napfényen száradnak, majd többszöri átpumpálás mellett részben hideg erjesztésen mennek keresztül, hogy megőrizzék a trópusi gyümölcsök kellemes ízjegyeit.
A bor készítésének folyamata során a Chardonnay (~80%) és Fiano (~20%) szőlőfajtákat használják, melyeket gondosan válogatnak és kézzel szüretelnek, amikor elérkezik az ideális érettségi állapot. A szőlők egy része a napfényen szárad, míg a többit hideg erjesztési eljárás során dolgozzák fel, majd az erjesztett mustot többször átpumpálják, hogy megőrizzék és koncentrálják az ízeket.
Az illatában széles és etéren átívelő aromavilág tárul elénk, melyben a trópusi gyümölcsök, mint a guava, a physalis, a papaya és az ananász kellemes jegyei érezhetőek. Ízvilágában teljes, kerek és meleg karakter bontakozik ki, melyet nagyszerű szerkezet és simaság jellemez. Az utóíz finom és aromás, hosszan tartó, melyben a frissesség és a gyümölcsösség egyaránt megmarad.
A Cielo e Terra Gran Maestro Appassimento Bianco kiválóan illik gazdag előételekhez, zsírszegény halakhoz, fehér húsokhoz, érett sajtokhoz és grillezett zöldségekhez. Társasági összejövetelek során vagy az étkezés végén is remek választás, kiválóan alkalmas meditációs borozgatásra is.