Gran Passaia Rosso Toscana - Cielo e Terra
A Gran Passaia Rosso Toscana, a Cielo e Terra pincészet remekműve, lenyűgöző eleganciát és intenzitást hoz a toszkánai napsütés alatt érlelődő Merlot és Sangiovese szőlőfajtákból. A bor készítése során a hagyományos, lassú erjedési eljárást a szőlő könnyű szárításával ötvözik, hogy lágyabb és modern ízvilágot teremtsenek.
A pohárban a Gran Passaia Rosso Toscana sötétvörös színével és ibolyás reflexeivel csábít, míg illatában az érett gyümölcsök, mint a cseresznye, szeder, málna, ribizli és szilva buja aromái tárulnak elénk. Ízében a harmónia és teltség dominál, a lágy és finom csersavak mellett, amit a hosszan tartó, gyümölcsös lecsengés tesz felejthetetlenné.
A bor készítése során a szőlőszemeket a szüret után azonnal a pincészetbe szállítják, ahol kiválogatásra kerülnek. A Gran Passaia Rosso Toscana tradicionális módszerrel, lassú tejsavas erjedéssel készül. A Governo eljárás során, egy részét a szőlőnek előszárítják, majd préselés után visszahozzák a már erjedt borhoz, így indukálva egy második erjedési folyamatot. Ez a technika egy friss, kicsit édes, modern ízvilágú bort eredményez.
Ajánlatos a bort 16-18 Celsius-fokra hűteni, és 1-2 órával fogyasztás előtt kibontani, hogy aromái teljesen kibontakozhassanak. Gazdag, fűszeres és erőteljes ételek, mint a pizza, levesek, halételek, tapas, pörköltek, egytálételek, grillezett húsok, paella, húsételek, zöldség- és serpenyős ételek, előételek, garnélarák, tenger gyümölcsei, saláták és aromás sajtok ideális kísérői ennek az intenzív, fruktózus olasz vörösbornak. De önállóan is kitűnő választás.