Maxale – Primitivo Appassimento

8.500 Ft

(Bruttó árak)

Leírás

Név: Maxale – Primitivo Appassimento Puglia

Vivino: 4.2

Régió: Olaszország, Puglia, Manduria

Borászat: Orion Wines

Jelleg: Száraz

Szín: Vörös

Szőlőfajta: Primitivo

Évjárat: 2021

Alkohol: 14,5%

Űrtartalom: 0,75 l

Szőlőterület: A Primitivo szőlő gondosan válogatott, alacsony terméshozamú szőlőültetvényekről származik Avetrana és Manduria községekből, Taranto tartományban, Puglia déli részén. A szőlőtőkéket az “Alberello Pugliese” rendszerben nevelik. A növénysűrűség körülbelül 5500 tőke/hektár, az átlagos terméshozam 1,4 kg/tőke. A szőlőtőkék átlagosan 25-35 évesek.

Szüret és Appasimento: A szőlőt szeptember elején/közepén gondosan, kézzel szüretelik. Augusztus végén, amikor a szőlő elérte a tökéletes érettséget, a szőlő körülbelül 50%-ánál alkalmazzák az “il giro del picciolo” (a szár csavarása) nevű különleges technikát. Ennek lényege, hogy a szőlőfürtök szárát úgy csavarják meg, hogy a szőlőszemek ne kapjanak több táplálékot, és így a gyümölcsök természetes módon kiszáradjanak a tőkén. A fürt körülbelül 12 napig lóg a tőkén (a többi fürttel együtt, amelyek a késői szüretből hasznot húznak), és a szőlő körülbelül 25-30%-ot veszít víztartalmából, így koncentrálva ízüket és aromájukat.

Borkészítés: A szőlőszemek lefejtése után a szőlőt nem zúzzák össze, így a szőlőszemek érintetlenek maradnak, csökkentve a héj károsodását és optimalizálva a színkivonást. Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban történik, 23-25°C-os ellenőrzött hőmérsékleten, 8-10 napig. Az erjedés során gyakori újra- és visszaalakítás(hűtés) történik az aromák lágy extrakciója és a kíméletes tanninok elérése érdekében. Az átpumpálást követően malolaktikus erjedés indul be.
Érlelés: A bor körülbelül 25%-át 12 hónapig érlelik francia és amerikai barrique tölgyfahordókban.

Kóstolási jegyzetek: A Maxale intenzív gránátvörös színű, összetett, cseresznyére, málnára és ribizlire emlékeztető illattal. A tölgyfahordós érlelés kellemes pörkölt és fűszeres aromát ad hozzá. Telt testű, rugalmas és kiegyensúlyozott, a sötét gyümölcsök rétegeivel, finom tanninokkal és hosszú, hosszan tartó lecsengéssel. Tökéletes sült vörös húsokhoz, vadhúsokhoz és kemény sajtokhoz.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Maxale – Primitivo Appassimento” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − nyolc =

Ezeket kóstoltad már?

Ingyenes szállítás

65.000 Ft felett ingyen szállítjuk ki a rendelésedet.

Törés garancia

Törött palackot találtál a csomagban? Jelezd nekünk és azonnal kicseréljük!

Megbízható ügyfélszolgálat

Munkatársunk készséggel áll a rendelkezésedre.