További információ a borról: Ruppert Villányi Cabernet Franc
A Ruppert Cabernet Franc a pincészet egyik prémium bora.
A Villányi Cabernet Franc borvidékünk és a pince legfontosabb fajtája.
A mi franc-unk 4,5 hektár egybefüggő területen terem a diósviszlói hegy déli oldalán, a Csikorgóban.
Alacsony tőketerheléssel, rengeteg zöldmunkával, többszöri fürtválogatással csiszolgatjuk még a tőkén, majd a végén kézi szüret, a kíméletes bogyózás után kerül a válogató asztalra, hogy csak a legszebb, ép szőlőszemek kerüljenek a borba.
Tartályban forgatva, és kádban, kézzel csömöszölve erjed, a megszokottnál lényegesen rövidebb héjon tartással: erjedés után azonnal préseljük, hogy a cseres, tanninos ízeket elkerüljük.
A gyümölcsökre koncentrálunk – először tartályban, finomseprőn érik, majd 225 literes hazai és francia kádárok hordóiba kerekedik két éven át.
Ennek is mindössze harmada az újhordó, hogy ne uralkodjon a gyümölcsökön a tölgy.