Muso Rosso - Primitivo di Manduria DOP | Tagaro
Termőterület: Manduria, a tengerszint felett 150-250m magasságban.
Talaj: Homokos-agyagos és agyagos-meszes
A szőlőültetvények kora: 15-40év
Mennyiség / hektár: 4500 tőke
Borkészítés: Bogyózás és macerálás 4-5° C-on 36 órán keresztül. Alkoholos erjesztés szabályozott hőmérsékleten, majd a tartályokba töltés 6 nappal az ülepítés befejezése után.
Érlelés: Az erjedés után a a bort közepes pörkölésű francia tölgyfahordókba töltik, ahol a malolaktikus erjedés zajlik és itt a bor 6 hónapig érlelődik. Ezt követően palackozzák és 4 hónapig palackban pihentetik
Kóstolási jegyzet: A Tagaro Muso Rosso Primitivo di Manduria prémium vörösbor színe intenzív vörös, gránátvörös tükröződéssel. Illat/íz: Intenzív és tartós harmonikus fűszeres jegyek, lágy és tartós íz ügyesen kiegyensúlyozott hosszú tanninnal.
Ami mellé ajánljuk: Vadhús, sült hús és grillezett húsok mellé illetve szárított sajtokhoz. 18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk
Tálalás előtt dekantáljuk.