Tagaro U’Cucci – Susumaniello
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
10.500 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Tagaro – U’Cucci – Susumaniello | olasz száraz vörösbor
Termőterület: Az Itria-völgyben
Talaj: Vörös, agyagos mészköves talaj rétegzett kőzetalappal, amely lehetővé teszi a gyökérzet behatolását. Ez biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat a növény frissességét a száraz időszakokban.
A szőlőültetvények kora: 5 év
Hektáronkénti termelés: 6-7 tonna szőlő, melyből 60-65%-os hozammal bor készül.
Művelési rendszer: Espalier (függőleges növényképzés), guyot metszéssel, hektáronkénti 5600 tőke sűrűséggel.
Borkészítés: Kézi betakarítás, utána a hőmérséklet csökkentése 10 C-ra és macerálás. Az erjesztés 10-15 napig tart, majd finoman préselik.
Érlelés: Rövid pihenés után szétválasztják a nyers üledéktől és megkezdődik az almasavas erjedés. Ezt követően a bort közepes pörkölésű francia tölgyfahordóba szűrik, ahol 24 hónapig érlelődik. Amikor a bor eléri a legjobb szervezeti tulajdonságait, stabilizálják és palackozzák. A palackban további 6 hónapot érlelődik
Kóstolási jegyzet: A Tagaro U’Cucci Susumaniello vörösbor színe bíborvörös, gránát árnyalatokkal. Különösen gazdag antociánokban. Robosztus szerkezettel és testes, sűrű. Lágy tanninok, komplex fajtaaromák, melyek eleinte zártak, de decantálással teljesen kibomlanak. Illatában a lédús áfonya, valamint az ibolya és a tavaszi virágok virágos jegyei bontakoznak ki. A bukéját friss mediterrán fűszernövények kísérik. A csodálatos bogyós aromák és a gyümölcsillat kíséri a hosszú lecsengést.
Ami mellé ajánljuk: Vörös húsok, párolt húsok, vadhús. Illetve meditáció 🙂
Pincehőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.
Maradék cukor 7,23 g/l Össz savasság 5.92g/l
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.