Tagaro U’Cucci – Susumaniello

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

10.500 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Tagaro – U’Cucci – Susumaniello | olasz száraz vörösbor

Termőterület: Az Itria-völgyben

Talaj: Vörös, agyagos mészköves talaj rétegzett kőzetalappal, amely lehetővé teszi a gyökérzet behatolását. Ez biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat a növény frissességét a száraz időszakokban.

A szőlőültetvények kora: 5 év

Hektáronkénti termelés:  6-7 tonna szőlő, melyből 60-65%-os hozammal bor készül.

Művelési rendszer: Espalier (függőleges növényképzés), guyot metszéssel, hektáronkénti 5600 tőke sűrűséggel.

Borkészítés: Kézi betakarítás, utána a hőmérséklet csökkentése 10 C-ra és macerálás. Az erjesztés 10-15 napig tart, majd finoman préselik.

Érlelés: Rövid pihenés után szétválasztják a nyers üledéktől és megkezdődik az almasavas erjedés. Ezt követően a bort közepes pörkölésű francia tölgyfahordóba szűrik, ahol 24 hónapig érlelődik. Amikor a bor eléri a legjobb szervezeti tulajdonságait, stabilizálják és palackozzák. A palackban további 6 hónapot érlelődik

Kóstolási jegyzet: A Tagaro U’Cucci Susumaniello vörösbor színe bíborvörös, gránát árnyalatokkal. Különösen gazdag antociánokban. Robosztus szerkezettel és testes, sűrű. Lágy tanninok, komplex fajtaaromák, melyek eleinte zártak, de decantálással teljesen kibomlanak. Illatában a lédús áfonya, valamint az ibolya és a tavaszi virágok virágos jegyei bontakoznak ki. A bukéját friss mediterrán fűszernövények kísérik. A csodálatos bogyós aromák és a gyümölcsillat kíséri a hosszú lecsengést.

Ami mellé ajánljuk: Vörös húsok, párolt húsok, vadhús. Illetve meditáció 🙂
Pincehőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.

Maradék cukor  7,23 g/l     Össz savasság  5.92g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tagaro U’Cucci – Susumaniello” értékelése elsőként