Passito Rosso - Tenuta Ulisse
Az Ulisse Passito Rosso a válogatott vörös szőlőfajták gondos és célirányos kiválasztásával készül, melyben teljességgel megjelenik a struktúra, az édesség és a frissesség összehangolt harmóniája. Ez a rendkívüli erővel és lágy ízzel rendelkező édes bor a vörös szín áthatolhatatlan mélységét tárja elénk, ami csodás élményt nyújt az orrnak, míg az íze tágas és harmonikus.
Ezt a bort meghatározó, sötét és sűrű színvilág jellemzi, ami helyenként áthatolhatatlanná válik, emlékeztetve a rubinok tónusára. Az illatában a pálinkában érlelt gyümölcs és a lekvár között váltakozva találhatunk meg több virágos jegyet és fűszeres utalást. A korty édes, de sosem émelyítően, kiváló teste és kellemesen friss íze van, ami a szájban burkolózó érzetet kelt. Kitűnően harmonizál érett sajtokkal, gyümölcsös és krémes süteményekkel, étcsokoládéval, száraz süteményekkel, vagy krémes süteményekkel.
Az Ulisse Passito Rosso nevét a Terre di Chieti IGP minősítésű borok között viseli. A bor készítésének folyamata a szőlőhéjak hűtött macerációjával kezdődik, majd az acéltartályokban történő, kontrollált hőmérsékletű fermentáció következik. Ezután a szőlőt aszalják, a szárításukat rácsokon végzik. A szőlő erjedése acéltartályban és egy része tölgyfahordóban zajlik.
A bor szolgálási hőmérséklete 14-16°C.