The Wanted Zin Zinfandel – Amerikai erő és olasz elegancia egy palackban
Származás és borászat
A The Wanted Zin Zinfandel egy karakteres és telt vörösbor, amelyben az amerikai erő és az olasz elegancia tökéletes egyensúlyt alkot. Ez a 100% Primitivo bor Puglia déli részéről, a Salento régióból származik, ahol az idősebb szőlőtőkék mély, koncentrált ízeket biztosítanak.
A szőlőtőkék 40-50 évesek, és a hagyományos Alberello basso-művelésmóddal termesztik. A szőlőültetvények 5.000 tőke/hektár sűrűségűek, amely alacsony hozamot, de kiváló minőséget eredményez.
Borkészítés és érlelés
A kézi szüret augusztus végén zajlik, hogy a szőlő elérje tökéletes érettségét és aromagazdagságát.
- A bogyózást követően a szőlőt nem zúzzák össze, így a bogyók épsége megmarad, optimalizálva a szín- és aromaextrakciót.
- Az erjesztés szabályozott 24-25°C hőmérsékleten zajlik 8-10 napig, hogy a bor megőrizze gazdag gyümölcsösségét és telt szerkezetét.
- Az áttöltések (remontage) és fejtések (delestage) az erjesztés korai szakaszában biztosítják a lágy tanninszerkezetet és az aromák mélységét.
- Az almasavbontó fermentáció (malolaktikus erjesztés) növeli a bor bársonyosságát.
- Érlelés: A bor 50%-át 8 hónapon keresztül amerikai tölgyfahordókban érlelik, amely pörkölt, fűszeres és vaníliás jegyeket ad a bornak.
Illat és ízvilág
- Szín: Intenzív rubinvörös árnyalat.
- Illat: Komplex és gazdag, amelyben a cseresznye, áfonya, kókusz és vanília jegyei dominálnak. Az amerikai tölgyfahordós érlelés finom pörkölt és fűszeres aromákat kölcsönöz a bornak.
- Íz: Testes, mégis sima és elegáns, a tanninok lágyak, rugalmasak és tökéletesen kiegyensúlyozottak. A hosszú és tartós lecsengésben a gyümölcsösség és a fűszeresség tökéletes harmóniában egyesül.
Gasztronómiai ajánlás
A The Wanted Zin Zinfandel kiváló választás grillezett steakhez, BBQ ételekhez, fűszeres bordához vagy érlelt sajtokhoz. Ideális fogyasztási hőmérséklete 16-18°C, hogy az aromák és a szerkezet teljes mértékben kibontakozhassanak.
Technikai adatok
- Alkoholtartalom: 14,5%
- Szőlőfajta: 100% Primitivo (Zinfandel)
- Szőlőterület: Salento, Puglia
- Borkészítési eljárás: Szabályozott fermentáció, almasavbontás és 8 hónapos amerikai tölgyfahordós érlelés