Zolla Primitivo di Manduria DOP Magnum 1,5l - Vigneti del Salento
Borkészítés: A szőlőt óvatosan préselik és rendszeres átpumpálással 8-10 napos macerációs időtartamig 10°-ra hűtik. Élesztőket adnak hozzá az erjesztés megkezdéséhez, amely 20°-ig szabályozott hőmérsékletű körülmények között zajlik. Ezután a bort palackozás előtt 6-8 hónapig a második és a harmadik felhasználású tölgyfa hordóba helyezik át.
Kóstolási jegyzet: A Zolla Primitivo di Manduria lenyűgöző gyümölcsösség és ízmélység. Rubinvörös színű, lila árnyalattal. Intenzív vörös cseresznye, szeder illatokkal, fűszerhatásokkal. Ezek az aromák a szájban folytatódnak, bársonyos textúra, lágy tanninokkal. Hosszú lecsengés: az egyik kedvencünk. Marhahúsok, fűszerezett ételekhez kiváló. Fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.