Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut DOCG - Le Contesse
Szőlőfeldolgozás: Conegliano hegyoldalain. A termőterület tengerszint feletti magassága 100-200 méter. A talaj összetétele közepes keveréktalaj. Művelésmód: Sylvoz-művelésmód. Kézi szüret, szeptember második felében. Must tisztítása hideg ülepítéssel. Erjesztés kontrollált hőmérsékleten.
Újraerjesztés: Nyomás alatt lévő tartályokban válogatott élesztőkkel. Erjesztés kontrollált hőmérsékleten.
Érzékszervi információk: A Le Contesse Prosecco Brut szalmasárga Proseccó finom és hosszan tartó gyöngyözéssel. Illata erőteljes és aromás, kifinomult, gyümölcsös és virágos aromák jellemzik, akácvirágra, almára és lilaakácra emlékeztető ízjegyekkel. Savtartalma finom és kiegyensúlyozott. Kiválóan alkalmas aperitifnek, illetve remek kísérője halaknak, sushinak és zöldségeknek. 6-8°-on fogyasztva javasoljuk.