Treviso Prosecco Brut Nature DOC - Le Contesse
Készítés: Művelésmód: Sylvoz-művelésmód. A talaj összetétele közepes keveréktalaj. Kézi szüret, szeptember második felében. Lágy préselés majd a must tisztítása hideg ülepítéssel. A must egy részének hideg tárolása, a maradék ellenőrzött hőmérsékleten történő erjesztése, majd rozsdamentes acéltartályokban alacsony hőmérsékleten történő tárolása.
Másodlagos erjesztés nyomás alatt álló tartályban, válogatott élesztőkkel. Ezután palackozás, majd a bort néhány hétig palackban, kondicionált raktárban érlelik.
Érzékszervi információk: Perlage: finom és tartós; Szín: világos halvány szalmasárga. Illat: kellemes virágos aromák, amelyeket különösen a golgotavirág és az akácvirág finom jegyei képviselnek, gyümölcsös, barack és aranyalma jegyeivel.
Tálalási javaslatok: A Le Contesse Prosecco Brut Nature kiváló aperitifként, száraz jellege jól illik tengeri ételekhez, különösen nyersen. 6-8°C-ra hűtve tálaljuk