Magno - Primitivo di Manduria DOP - Erario
A Magno - Primitivo di Manduria kiemelkedő bor, amely alberello módszerrel nevelt szőlőtőkékből származik, amelyek átlagosan legalább 40 évesek. Ezek a tőkék csodálatos szőlőket adnak, amelyeket kézzel szüretelnek, és így nyerik belőlük ezt a testes Primitivo di Manduria-t. A szőlőt teljes érettségben szüretelik, majd 18 napig erjed 20 és 25 Celsius-fok közötti hőmérsékleten. A bort ezután 12 hónapig acéltartályokban érlelik, majd palackozás után további 8 hónapig palackban érlelődik.
Az ízlelőpohárban egy szigorú Primitivo di Manduria bort találunk, amely gazdag és zamatos ízvilággal rendelkezik. Színe rendkívül mély, ibolyára hajaz. A csokorban olyan aromákat fedezhetünk fel, amelyek a teljesen érett erdei gyümölcsökre emlékeztetnek, mintha csak most szedték volna le őket. Szájban jól strukturált, meleg, sima és kitartó bor tárul elénk. A konyhában rendkívül sokoldalú, jól illik ízes és gazdag ételekhez, mint a sült húsok, a sütőben sült lasagne, vagy a hússal tálalt tészta.
A Primitivo di Manduria a fő szőlőfajta, a bort Manduriában termelik. Az optimális szolgáltatási hőmérséklet 16-18 °C. Ezzel a borral garantáltan felejthetetlen gasztronómiai élményben lehet része.