Ponte Villoni - Edizione Privata Primitivo - Grands Chais de France
A bor története és jelentősége
A Ponte Villoni Edizione Privata egy igazán különleges házasítás, amely Olaszország legnemesebb szőlőfajtáiból készült: Nero di Troia, Sangiovese, Negroamaro, Primitivo és Montepulciano. Ez a válogatás a hagyományok tiszteletét és a modern borkészítés kifinomultságát ötvözi, megalkotva egy komplex, harmonikus és sokrétű ízvilággal rendelkező prémium bort. A gondos szőlőválogatás és az érett gyümölcsök felhasználása garantálja az egyedi, elegáns karaktert, amely minden kortyban megmutatkozik.
Származás és borászat
A bor Olaszország legjobb termőhelyeiről származó válogatott szőlőkből készült, amelyeket optimális érettségükben szüreteltek. A különböző fajták sajátos terroirjának köszönhetően a Ponte Villoni Edizione Privata gazdag aromavilágot és mély, tartalmas szerkezetet kínál. Az olasz borászat szíveként ismert régiók – Puglia, Abruzzo és Toscana – különleges adottságai kiváló alapot adnak ennek az egyedülálló házasításnak.
Borkészítés és érlelés
A legjobb szőlőszemek gondos szelekciója után a bogyókat finoman préselik és kontrollált körülmények között, héjon erjesztik, hogy a bor megőrizze a gyümölcsösségét és a természetes aromákat. Az érlelés tölgyfahordóban történik, amely tökéletesen integrálja a finom fás jegyeket, tovább növelve a bor komplexitását és struktúráját.
Illat és ízvilág
A Ponte Villoni Edizione Privata mély sötétvörös színnel és ibolyás reflexekkel csábít. Az illatában cseresznye, áfonya, étcsokoládé és érett sötét gyümölcsök gazdag kavalkádja jelenik meg. A kortyban selymes textúra, kiváló egyensúly, jól integrált tölgyes jegyek és kivételes komplexitás jellemzi. A hosszú, gyümölcsös lecsengés minden kortyot felejthetetlenné tesz.
Gasztronómiai ajánlás
A Ponte Villoni Edizione Privata tökéletes választás sült vagy grillezett húsételekhez, vadételekhez és érlelt sajtokhoz. Fogyasztását 16–18°C közötti hőmérsékleten ajánljuk, hogy aromái teljes szépségükben bontakozzanak ki.
Technikai adatok
- Szőlőfajták: Nero di Troia, Sangiovese, Negroamaro, Primitivo, Montepulciano
- Borvidék: Olaszország
- Érlelés: Tölgyfahordóban
- Fogyasztási hőmérséklet: 16–18°C