Sangiovese del Conte - Conte di Campiano
A Sangiovese del Conte egy kiemelkedő IGT Rubicone besorolású vörösbor az olasz Emilia-Romagna régióból. Ez a tiszta Sangiovese az Adriai-tenger felől érkező szellők által átjárt, napsütötte dombokon terem.
Terroir és szőlészet
A szőlőültetvények Ravenna, Forlì-Cesena, Rimini és részben Bologna tartományokban találhatók. A domboldalak meszes-agyagos talaja, valamint a síkvidéki területek alluviális és morénás talaja ideális környezetet biztosít a szőlőnek. A Sangiovese késői érésű fajta, szüretelése szeptember végétől október elejéig tart.
Borkészítés
A bor készítése során préselést és héjon áztatást alkalmaznak a szín és a lágy tanninok kinyerése érdekében. A hőmérséklet-szabályozott erjesztés acéltartályokban történik, gyakori visszafejtéssel. A bor rövid pihentetés és érlelés után kerül palackozásra.
Érzékszervi jellemzők
A rubinvörös színű bor ibolyás reflexekkel játszik. Illatában kellemes virágos aromák, szárított ibolya és érett gyümölcsök - pálinkás meggy és szilva - jegyei fedezhetők fel. Ízében strukturált és kiegyensúlyozott, kellemes savszerkezettel. Az utóízben érett piros gyümölcsök és éteres jegyek mellett friss, tiszta lecsengés jellemzi.
Gasztronómiai ajánlás
Ez a könnyed, minden évszakban fogyasztható bor kiválóan harmonizál a hagyományos olasz konyhával. Tökéletes választás húsos tésztaételekhez, sültekhez, grillezett vöröshúsokhoz és sajtokhoz. Ajánlott felszolgálási hőmérséklete 18-20°C, alkoholtartalma 13,5%.