Sessantanni Limited Edition Primitivo di Manduria - 1,5L Magnum - Gravírozott üveg
Fekete díszdobozban, 1,5L-es űrtartalommal, igazán egyedi és különleges ajándék!
A bor alapjellemzői
A San Marzano Sessantanni Limited Edition egy kivételes minőségű prémium bor, amelyet a dél-olaszországi Manduria borvidék híres terra rossa talaján termesztett 60 évesnél idősebb alacsony törzsű szőlőtőkéből készítenek. A Primitivo di Manduria DOP védett eredetű bor kizárólag ezen régió jellegzetes mikroklímájában érlelődik teljes mértékben, ahol a száraz mediterrán éghajlat és a jelentős napi hőmérséklet-ingadozás ideális feltételeket teremt a szőlő tökéletes éréséhez.
Szőlőfeldolgozás és érlelés
A kézi szedésű szőlőt enyhe túléréssel gyűjtik be szeptember közepén.Az erjesztés előtt a bogyókat válogatják és enyhén préselik, majd 24-48 órás hideg maceráció következik. Az alkoholos erjesztés szelektált élesztőkkel 10 napig tart, 24-26°C-on. A lágy préseléssel nyert must francia és amerikai tölgyfahordókban érlelődik 12 hónapig, miközben malolaktikus fermentáción megy át.
Ízprofil
Szembetűnő rubinvörös színével és komplex aromájával azonnal elbűvöl: érett szilva, meggylekvár és füstös dohányjegyek keverednek fahéjas fűszernuánsokkal. A gazdag testű, nemes tanninokkal rendelkező bor hosszú aftertaste-je kávé, keserű csokoládé és vanília hangulatot hagy az ízlelőben.
Csomagolás és szervírozás
A bor fogyasztása 18C-on javasolt. Kiválóan harmóniába kerül dús húslevesekkel, vadhúsokkal vagy érett sajtokkal. A 750 ml-es üveg speciális limited edition dizájnja a San Marzano hagyományait tükrözi.
A San Marzano pincészetről
A Cantine San Marzano 1962-ben alakult 19 helyi borász összefogásával San Marzano di San Giuseppe településen. Azóta a pincészet a régió egyik vezető borkészítőjévé vált, amely ötvözi az évszázados hagyományokat a modern innovációkkal. A Sessantanni sorozatuk méltán vált világszerte ismertté mint a Primitivo szőlőfajta esszenciájának modern interpretációja. A Manduria borvidék vörös talajának vasoxidokban gazdag összetétele és a tenger közelsége egyedülálló mineralitást kölcsönöz a boroknak.