3 Passo Rosso - Cielo e Terra
A "3 Passo" 3 lépést jelent - egy egyedi olasz keverék
- Olasz termőföldek
- Kizárólag bio szőlő
- Mesterfokú vegán borkészítés
A 3 Passo Rosso egy kivételes biobor, amelynek neve a készítési módszerre utal. A bor három részből áll össze: egyharmadát túlérett szőlőből készítik az Appassimento módszer alapján, egy másik harmadát természetes erjedéssel nyerik, ahol az úgynevezett átpumpálással több színt és ízt adnak a bornak. Az utolsó harmad a fermentáció után időt tölt fa hordókban, amely különleges karaktert kölcsönöz a 3 Passo Rosso-nak a Cielo e Terra pincészetből, belecsempészve a vanília és fűszeres aromákat a borba.
A 3 Passo Rosso Apulia borvidékéről mély, bíborvörös színnel bontakozik ki a pohárban. A Cielo e Terra vörösbora szilva, szilva, áfonya, fekete ribizli és málna illatokat mutat, kiegészítve pirított barrique, szivar doboz és tölgyfa jegyekkel. A Cielo e Terra 3 Passo Rosso elegáns, száraz ízvilágával tűnik ki. A 7,5 gramm maradékcukorral palackozott bor egy igazi minőségi bor, amely a finom egyensúlyával varázsol el minket, minden szárazság ellenére. A bársonyos vörösbor nyomás alatt és sokoldalúan jelenik meg a szájban. A mérsékelt gyümölcssavaknak köszönhetően a 3 Passo Rosso bársonyos ízélményt kínál az ínyencnek, anélkül, hogy frissességét elveszítené. Az Apulia borvidék jól érlelődő vörösborának vége végül komplex, hosszan tartó utóízzel győz meg minket.
Ételpárosítási javaslat a 3 Passo Rosso-hoz a Cielo e Terra pincészetből: Élvezze ezt a bio vörösbort Olaszországból, legjobban temperáltan, 15 - 18°C-on, mint egy kísérő bor a zöldség-couscoushoz marhahúsgolyókkal, kacsamell zöldborsóval vagy vörösborban párolt csirkével.