Impari Nero d’Avola
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
13.200 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Impari Nero d’Avola DOP | prémium száraz olasz vörösbor
A Vigneti Zabu – Impari Nero d’Avola Sicilia DOP egy kivételes vörösbor, amely Sambuca di Sicilia, AG területén készül. Ez a bor 100%-ban Nero d’Avola szőlőfajtából készül, mely Szicília egyik legrégibb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező szőlője.
A borászat területén a tiszta égbolt, a szennyeződésektől mentes környezet, az Arancio-tó kristálytiszta vizei és a fontos hőmérsékleti ingadozások még a legforróbb hónapokban is ideális feltételeket teremtenek ennek a kivételes bornak.
A vinifikáció során a szőlőszemeket a fenolos érés után 10 nappal szüretelik. Ezután következik a szárítól leválasztás és a törés, majd a héjon történő erjesztés legalább 15 napig 24-26°C-on, napi 4 átforgatással és 1 delestage-zel. A fermentáció végén még 2 napig folytatódik az átforgatás. Érlelése francia és amerikai tölgyfa hordókban történik 12-16 hónapig.
Érzékszervi jellemzők: Mély rubinvörös szín, áthatolhatatlan, gránátvörös reflexekkel. Lenyűgöző, intenzív, elegáns, fűszeres jegyekkel, mint az édesgyökér, fekete bors, dohány, fekete szederlekvár. Fűszeres utóíz, nagyon hosszantartó lecsengéssel, édes árnyalatokkal.
Ajánlott fogyasztási mód: Kiválóan illik lassan sült vaddisznóhoz, kacsaraguval készült pappardelle-hez, sült húsokhoz, bélszínhez. Fogyasztási hőmérséklet: 18°C
Borász: Dennis Verdecchia
Díjak:
Mundus Vini 2023: Aranyérem
Vinoway Wine Selection 2023: 92 pont
Berliner Wine Trophy 2023: Aranyérem
Frankfurt International Trophy 2022: Nagy Aranyérem
Concours International de Lyon 2021: Aranyérem
A szőlőfajtáról és a területről
A Nero d’Avola a szicíliai borkészítés egyik zászlóshajója, amely a régió jellegzetes klímájában és talajában fejlődik ki teljes pompájában. A Sambuca di Sicilia területének gazdag, alluviális talajai, melyek agyagos-homokos összetételűek, tökéletes feltételeket biztosítanak a Nero d’Avola szőlő számára, amelyből elegáns, testes, kiegyensúlyozott és tartós borok készülnek.
Maradékcukor tartalom: 10 g/l Összes savtartalom: 5,5 g/l
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.