Akció!

Zensa – Nero d’Avola Appassimento Organic

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

5.400 Ft

6 üveg

35.400 Ft 32.400 Ft

12 üveg

70.800 Ft 64.800 Ft

18 üveg

106.200 Ft 97.200 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Zensa – Nero d’Avola Appassimento DOP  | Organikus száraz vörösbor 

Borászat: Orion Wines / Zensa (brand)

Szőlőterület: A Nero d’Avola szőlőt a szicíliai Trapani tartomány alacsony terméshozamú, teljesen bio szőlőültetvényeiről válogatták. Ezeket a szőlőtőkéket a Guyot művelésben nevelik. Az ültetvények átlagosan 20-35 évesek, a növénysűrűség körülbelül 4500 tő/hektár.

Szüret: A szőlőt gondosan, kézzel szüreteljük, a szőlő 20%-át szeptember közepén szüreteljük, majd 10-15 napra kis ládákba, szellős padlásokba helyezzük, hogy a szőlő természetes módon száradjon. A többi szőlőt 10-15 nappal később szüretelik, majd a két részt együtt kezelik.

Borkészítés: A Zensa Nero d’Avola vörösbornál a szőlőszemeket a leszedés után nem préselik. Ez lehetővé teszi, hogy a héj sértetlen maradjon, optimalizálva a szín kivonását a macerálás során. Az erjesztés ellenőrzött 23-25 °C-os hőmérsékleten történik 8-10 napon keresztül. Az erjedés korai szakaszában gyakori újra- és visszapumpálás(hűtés) történik az aromák lágy extrakciója és a kíméletes tanninok elérése érdekében. A lefejtést követően malolaktikus baktériumokat adnak hozzá a malolaktikus erjedés beindításához.
A bor 20%-át 4-5 hónapig tölgyfahordóban érlelik.

Kóstolási jegyzet: A bor nagyon intenzív gyümölcsös,  a cseresznye, aszalt szilva és fekete ribizli illatát mutatja. Ízében testes, erőteljes és intenzív gyümölcsízeket ad. Bársonyos és sima, hosszú és tartós lecsengéssel. Tökéletes gazdag tésztaételekhez, bárányhúshoz és pörköltekhez.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zensa – Nero d’Avola Appassimento Organic” értékelése elsőként