Zensa – Nero d’Avola Appassimento Organic
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
5.400 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Zensa – Nero d’Avola Appassimento DOP | Organikus száraz vörösbor
Borászat: Orion Wines / Zensa (brand)
Szőlőterület: A Nero d’Avola szőlőt a szicíliai Trapani tartomány alacsony terméshozamú, teljesen bio szőlőültetvényeiről válogatták. Ezeket a szőlőtőkéket a Guyot művelésben nevelik. Az ültetvények átlagosan 20-35 évesek, a növénysűrűség körülbelül 4500 tő/hektár.
Szüret: A szőlőt gondosan, kézzel szüreteljük, a szőlő 20%-át szeptember közepén szüreteljük, majd 10-15 napra kis ládákba, szellős padlásokba helyezzük, hogy a szőlő természetes módon száradjon. A többi szőlőt 10-15 nappal később szüretelik, majd a két részt együtt kezelik.
Borkészítés: A Zensa Nero d’Avola vörösbornál a szőlőszemeket a leszedés után nem préselik. Ez lehetővé teszi, hogy a héj sértetlen maradjon, optimalizálva a szín kivonását a macerálás során. Az erjesztés ellenőrzött 23-25 °C-os hőmérsékleten történik 8-10 napon keresztül. Az erjedés korai szakaszában gyakori újra- és visszapumpálás(hűtés) történik az aromák lágy extrakciója és a kíméletes tanninok elérése érdekében. A lefejtést követően malolaktikus baktériumokat adnak hozzá a malolaktikus erjedés beindításához.
A bor 20%-át 4-5 hónapig tölgyfahordóban érlelik.
Kóstolási jegyzet: A bor nagyon intenzív gyümölcsös, a cseresznye, aszalt szilva és fekete ribizli illatát mutatja. Ízében testes, erőteljes és intenzív gyümölcsízeket ad. Bársonyos és sima, hosszú és tartós lecsengéssel. Tökéletes gazdag tésztaételekhez, bárányhúshoz és pörköltekhez.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.