Pinataro - Negroamaro | Tagaro
Termőterület: Salento északi része a tengerszint felett 250-350m magasságban.
Talaj: Agyagos és meszes
A szőlőültetvények kora: 15-30év
Mennyiség / hektár: 4500 tőke
Borkészítés: A szőlő bogyózása és macerálása 4-5° C-on 36 órán keresztül. Alkoholos erjesztés 24-26 °C-os ellenőrzött hőmérsékleten és 13 nappal az erjedés befejezése után történik a lefejtés.
Érlelés: Az inox acéltartályokban történő malolaktikus erjedés után a bor közepes pörkölésű francia tölgyfahordóban érlelődik 4 hónapig. Ezután palackozzák és palackban érlelik.
Kóstolási jegyzet: A Pinataro Negroamaro száraz vörösbor színe intenzív piros, rubinvörös tükröződéssel. Illata intenzív és tartós vörös gyümölcsök és fűszerek finom jegyeivel. Lágy és intenzív íz, kellemes áfonya és szeder illatokkal, jól kiegyensúlyozott tanninnal.
Tökéletes sült és grillezett vörös húsokhoz, vadhús mellé és fűszerezett sajtokhoz. 18-20°C-on tálaljuk.