Pinataro Primitivo – Tagaro
3.600 Ft
Tagaro – Pinataro – Primitivo | száraz vörösbor
Termőterület: Salento és Murgia, a tengerszint felett 200-400m magasságban.
Talaj: Homok, agyagos-meszes
A szőlőültetvények kora: 15-30év
Művelési mód: Espalier sarkantyúval, kordonmetszéssel
Mennyiség / hektár: 4000 tőke
Borkészítés: A szőlő bogyózása és hideg áztatás 10-12 °C-on 18-36 órán keresztül. Alkoholos erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten és a végén finompréselés.
Érlelés: Az inox acéltartályban történő malolaktikus erjedés után a bort nagy, közepesen pörkölt, francia tölgyfahordóba töltik, és 5 hónapig érlelődik. Ezután kerül sor a palackozásra és 4 hónapig pihen a palackban.
Kóstolási jegyzet: A Tagaro Pinataro Primitivo száraz vörösbor színe intenzív vörös, rubin tükröződésekkel. Illata intenzív és gyümölcsös. Ízre édes lekváros, fűszeres jegyekkel, jól kiegyensúlyozott íz, enyhe tannin.
Grillezett vörös húsok, a mediterrán konyhára jellemző vörös húsokkal készült első fogások és enyhén érett sajtok mellé ajánljuk.
18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.