Seicaselle - Negroamaro DOP | Tagaro
Termőterület: Salento
Talaj: Meszes agyag
A szőlőültetvények kora: 15-20 év
Mennyiség / hektár: 9000-12.000kg
Nevelési rendszer: Espalier (függőleges növényképzés), száraz metszéssel (alberello módszer)
Borkészítés:A szőlőt leszüretelik és először macerálják erjesztés nélkül 4-5°C-on 48 órán át. Ezután beoltják az élesztőt, majd a bor erjed és macerálódik az erjedés végéig, majd lágy préselésre kerül, és malolaktikus erjedésen esik át.
Érlelés: 4 hónapig közepes pörkölésű, francia tölgyfahordóban érlelik. Ezután 3 hónap palackban.
A Tagaro Seicaselle Negroamaro vörösbor színe intenzív vörös, rubin tükröződésekkel.
Illat:
Az első benyomás gazdag és teljes. A bor illata jellegzetesen friss és gyümölcsös, különösen a vörös gyümölcsök jegyei dominálnak. A cseresznye, a ribizli és az eper élénk aromái a főszereplők, melyeket kiegyensúlyozott fűszeres jegyek egészítenek ki. A bor illata az érlelés során a francia tölgyfahordóban szerzett komplexitást és mélységet mutat.
Íz:
A bor íze rendkívül gazdag és kifejező. Az első kortyban a bor friss és gyümölcsös jegyei kerülnek előtérbe, melyeket kiegyensúlyoznak a fűszeres ízek, emlékeztetve borsra, szegfűszegre és vaníliára. A vörös gyümölcsök ízei, különösen a cseresznye és a ribizli, uralkodnak, míg a hordóérettség hozzájárul a bor struktúrájának bőségéhez és textúrájához. A bor lágy tanninokkal rendelkezik, amelyek további mélységet és komplexitást kölcsönöznek az ízprofilnak, miközben a hosszan tartó utóízben továbbra is a gyümölcsös és fűszeres jegyek dominálnak.
Ami mellé ajánljuk: Vörös húsból készült ételek vagy ízgazdag főételek.
18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.