Trementi – Chardonnay Viognier

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

3.900 Ft

6 üveg

23.400 Ft

12 üveg

46.800 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Trementi – Chardonnay Viognier | száraz olasz fehérbor

Szőlő: 70% Chardonnay, 30% Viognier

Sőlőültetvény: A szőlőket Szicília déli területeiről válogatjuk ki. Az ültetvények kialakítása Guyot módszerrel történik, a növények átlagos sűrűsége hektáronként 5500 tőke.

Szüret: A kézi szüretet augusztus közepén hajtjuk végre. A munka csak a nap hűvösebb időszakában zajlik, kora reggeltől 11 óráig.

Erjesztés: A két szőlőfajtát külön-külön erjesztjük. Mind a Chardonnay, mind a Viognier szőlőfürtjeit leszedjük, majd óvatosan préseljük. A mustot 10°C-ra hűtjük és 48 órán át pihentetjük. Miután az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban megkezdődött, a Chardonnay mustjának 20%-át új francia tölgyfa hordókba helyezzük, ahol tovább fermentálódik. Az erjesztést kiválasztott élesztőkkel hajtjuk végre, 17°C-os kontrollált hőmérsékleten, ami körülbelül 10 napig tart. Az erjesztést követően az új tölgyfahordóban erjesztett Chardonnay további 5 hónapig marad a hordóban, ahol gyakori batonage-ot, azaz keverést végeznek a bor leesének maximális kinyerése érdekében. A maradék bor, amely a rozsdamentes acéltartályban erjedt, 10°C-ra hűtik, hogy elkerüljék a malolaktikus erjedést, és 60 napig a leesén hagyják, hogy maximalizálja aromáit. A borokat aztán februárban keverik össze.

Érlelés: A Chardonnay 20%-át új francia tölgyfahordóban erjesztjük és érleljük 5 hónapon át.

Kóstolási jegyzet: Ez a két szőlőfajta egy olyan borban találkozik, mely egzotikus citrusos, fehér őszibarackos és lonicera illatokat hordoz magában. A korty teljes, ugyanakkor elegáns és rendkívül jól kiegyensúlyozott. Az enyhe tölgyfahordós érlelés krémes komplexitást kölcsönöz a bornak, melyet a vanília és szerecsendió jegyek követnek. Ez teszi ezt a bort rendkívül könnyen megközelíthetővé, és tökéletes kísérője lehet a halnak, csirkének és lágy sajtoknak.

Maradékcukor tartalom: 8 g/l   Összes savtartalom: 6,8 g/l

Díjak:

2021 MUNDUS VINI

2021 BERLINER WINE TROPHY

2021 SAKURA AWARDS

2020 BERLINER WINE TROPHY

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Trementi – Chardonnay Viognier” értékelése elsőként