Trementi Rosso Veneto Appassimento

4.500 Ft

(Bruttó árak)

Leírás

Név: Trementi Rosso Veneto Appassimento IGP 

Vivino: 4.1

Régió: Olaszország, Veneto

Borászat: Orion Wines / Trementi

Jelleg: Száraz

Szín: Vörös

Szőlőfajta: 60% Corvina, 40% Merlot

Évjárat: 2016

Alkohol: 14,5%

Űrtartalom: 0,75 l

Szőlőterület: Válogatott szőlőültetvények Verona tartományban, az észak-olasz Veneto régióban. A művelési módszer a Guyot és a “Pergola Veronese”, az átlagos ültetési sűrűség 4200 tőke/hektár.
Szüret: A kézi szüret október elején történik. A Corvina-szőlőt gondosan, kézzel szüretelik, és kis, egyenként 5 kg-os faládákba rakják. A ládákat ezután a “fruttaio”-ba, egy jól szellőző padlásra helyezik, ahol ellenőrzött hőmérsékleten és páratartalom mellett decemberig száradnak. Az “appassimento” során a szőlő eredeti súlyának akár 50%-át is elveszíti víztartalomban. Ez a “szárítási folyamat” koncentrálja színüket, anyagukat és aromáikat.

Borkészítés: A nem “szárított” szőlőt azonnal kezelik. A lefejtés után a szőlőt nem zúzzák össze, így a szőlőszemek épek maradnak, csökkentve a héj károsodását és optimalizálva a színkivonást. Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban történik, 23-25°C-os ellenőrzött hőmérsékleten, 8-10 napig. Az erjedés során gyakori újra- és visszapumpálás(hűtés) történik az aromák lágy extrakciója és a kíméletes tanninok elérése érdekében. Az átfejtés után malolaktikus baktériumokat adnak hozzá, hogy egy második erjedést indítsanak el.
December végén a szárított szőlőt kezelik. A lefejtés után a szőlőt összezúzzák és rozsdamentes acéltartályokba töltik, ahol válogatott élesztőket adnak hozzá. Nagyon lassú erjedés indul, amely körülbelül 30 napig tart 24°C-os ellenőrzött hőmérsékleten. Az erjedés korai szakaszában itt is gyakori a remontage és a delestage az aromák lágy extrakciója és a lágy tanninok elérése érdekében. Az átfejtés után malolaktikus baktériumokat adnak hozzá, hogy egy második erjedést indítsanak el.
Érlelés: Február elején a két bort összekeverik. A házasítás 25%-a első és második használatú amerikai és francia barrique hordókba kerül, ahol 8-10 hónapig marad.

Kóstolási jegyzetek: Egy merész, mégis hihetetlenül lágy és fogyasztható vörösbor. Az “appassimento” technika alkalmazása olyan bort eredményez, amelynek illata sötét cseresznyére, piros gyümölcsökre, csokoládéra és aszalt szilvára emlékeztet. Ízében pazar, nagyvonalú, szinte dekadens. Testes, mégis elegáns és szájat betöltő, hihetetlenül hosszan tartó lecsengése tökéletes húsokhoz, kemény sajtokhoz vagy egyszerűen önmagában, meditációs borként.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Trementi Rosso Veneto Appassimento” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =

Ezeket kóstoltad már?

Ingyenes szállítás

65.000 Ft felett ingyen szállítjuk ki a rendelésedet.

Törés garancia

Törött palackot találtál a csomagban? Jelezd nekünk és azonnal kicseréljük!

Megbízható ügyfélszolgálat

Munkatársunk készséggel áll a rendelkezésedre.