The Wanted – Syrah
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
5.200 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
The Wanted – Ranger – Syrah | száraz olasz vörösbor
Borászat: Orion Wines / The Wanted (brand)
Szőlőterület: A Syrah és Viognier szőlőfajtákat gondosan válogatták ki a dél-olaszországi Puglia régió alacsony terméshozamú szőlőültetvényeiről. Mindkét szőlőfajtát a Guyot-módszerrel nevelik. Az ültetvények átlagosan 30 évesek, a tőkesűrűség 5000 tő/hektár.
Szőlőfajta: 93% Syrah, 7% Viognier (fehér)
Borkészítés: A kézi szüret szeptember elején történik. A szőlőszemeket a leszedés után nem zúzzák össze, így a szőlőszemek épek maradnak, ami csökkenti a héj sérülését és optimalizálja a színkivonást. Elsőként a Viognier szőlő kerül az erjesztő tartályokba, majd a Syrah. Ez lehetővé teszi a „kupak” kialakítását, amely a Viognier szőlő első rétegét tartalmazza, így maximalizálva ezen elegáns fehér fajta finom aromáinak kivonását. A Viognier polifenoljai a Syrah-lé színének stabilizálásában is nagyon hasznosak.
Az erjesztés ellenőrzött, 23-24°C-os hőmérsékleten történik 10 napon keresztül. Az erjedés korai szakaszában gyakori újra- és visszaalakítást, pumpálást(hűtés) végeznek az aromák lágy extrakciója és a lágy tanninok elérése érdekében. Az erjedést követően a bort további 7-8 napig tartják a héjjal érintkezve, hogy maximalizálják a szín- és tanninanyagok extrakcióját. A lefejtést követően malolaktikus baktériumokat adunk hozzá a másodlagos erjedés megindításához, amely körülbelül 3 hétig tart.
Érlelés: a bor 50%-a 12 hónapig elsősorban új francia és amerikai tölgyfahordókban.
Kóstolási jegyzetek: Ez a Syrah mély gránátvörös színű, intenzív füstös illatokkal, fekete cseresznye, ibolya és szalonna illatával. Ízében testes, földes, sima és elegáns, érett tanninokkal, hosszú és tartós lecsengéssel.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.