Zironda Amarone della Valpolicella

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

, ,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

11.900 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

, ,

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Zironda – Amarone della Valpolicella DOCG | száraz vörösbor

Márka háttere:
ZìRonda testesíti meg Valpolicella lényegét. Nem csupán kiváló minőségű borokkal, de természeti szépséggel és kultúrával is. Ahol az ember és a természet kapcsolata mellett ízletes gasztronómiai hagyomány alakult ki. Az intenzív, testes és strukturált borokat kísérik. A tájat a tó, a dombok és a tipikus Palladian Villák teszik teljessé, melyek közül néhányat az UNESCO világörökségi listájára is felvettek. A naplemente a tónál, egy helyi fogás és egy pohár Zì Ronda tökéletes kombinációja annak, hogy megismerjük és megszeressük nem csak a kultúrát, de a borait is.

Az Amarone della Valpolicella egy olyan bor, amelyet a Veneto régióban, az észak-olaszországi Valpolicella területén termesztenek és készítenek.

A talaj Agyagos és mészköves. A szüret szeptember végén történik. Az Amarone egy speciális technológiával készül, ahol a szőlőt először körülbelül 120 napig szárítják, majd a szárított szőlőt erjesztik és hosszú ideig (legalább 18 hónapig) érlelik a bor készítése során. Ennek az eljárásnak köszönhetően az Amarone bort sűrűbb textúrájú, gazdagabb ízű és magasabb alkoholtartalmú, mint a tipikus vörösborok.

A Zi Ronda Amarone della Valpolicella bora nagyon magas minőségű, a borászat csak a legjobb minőségű szőlőket használja a termeléshez, amelyeket gondosan válogatnak és szárítanak. Az eredmény egy sötét rubinvörös bor, amelynek gazdag, bonyolult és intenzív aromája van, amelyben a szárított gyümölcsök, a fűszeres jegyek és a csokoládé dominálnak.

A szőlő szárítása az erjesztés előtt mély bíbor színt kölcsönöz a bornak, melyben meleg vörös gyümölcsök, szilva és fekete cseresznye ízjegyei érezhetők, sütőben sült fűszerekkel. Az ízélmény gazdag, bársonyos textúrájú, fűszerezett gyümölcskenyér árnyalatokkal. Az Amarone kellemesen hosszú és tartós utóízzel rendelkezik, amelyben a gyümölcsös és fűszeres jegyek finoman összeolvadnak.

Az Amarone della Valpolicella egy nagyon különleges bor, amelyet általában különleges alkalmakra fogyasztanak, vagy élvezik egy jó étkezés után. Jól párosítható erős ízű ételekkel, mint például vörös húsok, vadételek, sajtok és csokoládés desszertek. Az ideális szervírozási hőmérséklet 18-20 Celsius fok.

Komoly bor, komoly fogyasztóknak

Össz savasság: 5,35 g/l     Maradék cukor: 8,5 g/l      pH: 3,65

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zironda Amarone della Valpolicella” értékelése elsőként