Conte di Campiano Negroamaro Appassimento

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

6.900 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Conte di Campiano – Negroamaro Passito | félszáraz olasz vörösbor

Borkészítés: Puglia régió legdélibb részének, Salento dombjain készül ez a Negroamaro bor, meszes-agyagos talajon.
A szüret általában szeptember vége és október eleje között történik, miután a szőlő eltöppedt a tőkén.
Préselés és macerálás után a fermentáció szabályozott hőmérsékleten, rozsdamentes acél tartályokban történik.  A bor csak rövid ideig pihen és finomodik acéltartályokban a palackozás előtt. A szőlő részleges szárítása miatt a szőlő/bor hozam nem haladja meg az 50%-ot.

Kóstolási jegyzetek:

A Conte di Campiano Negroamaro Appassimento mély rubinvörös szín, gránát árnyalatokkal. Intenzív illat, túlérett kisbogyós gyümölcsök és a főtt szilva jegyeivel. Ezen kívül édesgyökér, csokoládé és végül édes fűszerek, például szerecsendió és vanília árnyalatai.
Szájban testes és erőteljes, lágy, kiegyensúlyozott érett tanninokkal. Utóízben kellemes, kesernyés mogyorós jegyekkel.
Tökéletes vörös húsos ételekhez, vadhúsokhoz, fűszeres sajtokhoz. Tulajdonságai miatt azonban különleges ételek nélkül is megállja a helyét egyszerűen meditációs borként.
Szobahőmérsékleten, kb 18-20°C-on tálaljuk. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt  legalább néhány órával bontsa ki az üveget.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Conte di Campiano Negroamaro Appassimento” értékelése elsőként