Conte di Campiano Negroamaro Appassimento
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
6.900 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Conte di Campiano – Negroamaro Passito | félszáraz olasz vörösbor
Borkészítés: Puglia régió legdélibb részének, Salento dombjain készül ez a Negroamaro bor, meszes-agyagos talajon.
A szüret általában szeptember vége és október eleje között történik, miután a szőlő eltöppedt a tőkén.
Préselés és macerálás után a fermentáció szabályozott hőmérsékleten, rozsdamentes acél tartályokban történik. A bor csak rövid ideig pihen és finomodik acéltartályokban a palackozás előtt. A szőlő részleges szárítása miatt a szőlő/bor hozam nem haladja meg az 50%-ot.
Kóstolási jegyzetek:
A Conte di Campiano Negroamaro Appassimento mély rubinvörös szín, gránát árnyalatokkal. Intenzív illat, túlérett kisbogyós gyümölcsök és a főtt szilva jegyeivel. Ezen kívül édesgyökér, csokoládé és végül édes fűszerek, például szerecsendió és vanília árnyalatai.
Szájban testes és erőteljes, lágy, kiegyensúlyozott érett tanninokkal. Utóízben kellemes, kesernyés mogyorós jegyekkel.
Tökéletes vörös húsos ételekhez, vadhúsokhoz, fűszeres sajtokhoz. Tulajdonságai miatt azonban különleges ételek nélkül is megállja a helyét egyszerűen meditációs borként.
Szobahőmérsékleten, kb 18-20°C-on tálaljuk. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt legalább néhány órával bontsa ki az üveget.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.