Le Contesse – Prosecco Cuvée Extra Dry DOC
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
5.200 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Le Contesse – Prosecco Cuvée Extra Dry DOC | olasz száraz prosecco
Szőlőültetvény helye: Trevisio / Veneto és Friuli.
Magasság: 40 m tengerszint felett.
Szőlőfajta: Glera és más tipikus helyi szőlőfajták.
Termesztési rendszer: Sylvoz
Borászati eljárás: kézi szüret szeptember második felében; finom préselés és a must tisztítása hideg statikus ülepítéssel; a must egy részét alacsony hőmérsékleten tárolják, a maradékot rozsdamentes acéltartályban, kb. 16/17°C-on erjesztik; másodlagos erjesztés nyomás alatt, válogatott élesztőkkel; a bort palackozzák, majd néhány hétig érlelik klímavezérelt raktárban.
Organoleptikus tulajdonságok: Perlage: Finom és tartós. Szín: Lágy szalmasárga. Aromák: Nagyon kellemes és kiegyensúlyozott gyümölcsös és virágos érzetek. Ízvilág: Friss, élénk savasságának köszönhetően. Aromás és harmonikus.
Ételajánlat: A Le Contesse – Prosecco Cuvée Extra Dry DOC kiváló aperitifként, de sokoldalúságának köszönhetően bármilyen alkalomra alkalmas. Nagyon jól illik könnyű előételekhez és halételekhez. Fogyasztás: Hűtve, 6-8°C-on szolgáljuk.
Összes savtartalom: 5.6 g/l Maradékcukor tartalom: 14 g/l Extrakt: 18 g/l