Vitti Primitivo di Manduria DOP | San Marzano
A Vitti Primitivo di Manduria egy száraz vörösbor, amely Apuliából származik, ahol a szőlőnek kiváló éghajlati viszonyok, bőséges napsütés és termékeny talajok kedveznek. Kizárólag Primitivo di Manduria szőlőből készül és szeptember közepén szüretelnek.
Az erjedési folyamat a héj jelenlétében, rozsdamentes acéltartályokban, ellenőrzött hőmérsékleten, 15 napon keresztül zajlik. Ez a folyamat nagy hatással van a bor aromájára, színére és karakterére. Ezután a mustot leválasztják a szőlőhéjról, és a bort 4 hónapig érlelik francia tölgyfahordóban, mielőtt palackozzák. A Vitti Primitivo Di Manduria 18 fokos hőmérsékleten azonnal tálalható, de kiválóan alkalmas palackos érlelésre is, akár 5 évig is ajánlott. Jól illik a grillezett vadételekhez, de tészták mellé is.
Illata intenzív piros gyümölcsös jegyeket mutat, amelyeket édesgyökérre emlékeztető jegyek egészítenek ki. Ízlés: Intenzív gyümölcsös aromák, amelyek jelenlétét fűszer, tannin és alacsony savtartalom egészíti ki.