Il Pumo Negroamaro Salento
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
4.200 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
San Marzano – Il Pumo – Negroamaro Salento | száraz olasz vörösbor
A San Marzano pincészet Il Pumo Negroamaro bora Puglia tartományban, Olaszország déli részén készül. A Negroamaro egy helyi, fekete szőlőfajta, amely Puglia egyik legismertebb és legfontosabb szőlőfajtája.
Az Il Pumo Negroamaro bort általában sötét rubin vörös szín jellemzi, amely gazdag és intenzív. Az illatában a fekete gyümölcsök, mint például a fekete cseresznye és a szeder, valamint az érett bogyós gyümölcsök aromái érezhetőek. Az íze száraz, de finom és selymes, és a bogyós gyümölcsök, a fűszerek és a vanília ízeit mutatja be.
A bor 100% Negroamaro szőlőből készül, amelyet kézzel szüretelnek, majd a mustot hosszú ideig áztatják a héjon, hogy a bor minél több aromát és színt szerezzen. A bor utána 6 hónapot tölt amerikai tölgyfahordókban, ami tovább gazdagítja az ízét és aromáit.
Az Il Pumo Negroamaro bort ajánljuk a vörös húsok, a pizzák, a tészták és a kemény sajtok mellé. Mivel a bort szobahőmérsékleten ajánlják fogyasztani, érdemes előtte kb. 30 percig hűtőben hagyni, hogy a bor íze és aromái még jobban érvényesüljenek.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.