Barone Montalto története 2000-ben Trapani tartományban, Santa Ninfában kezdődött. Állandó szenvedélyünk a bor mindig is a projekt mozgatórugója volt.
A Montalto borok régi hagyományból származnak, egy fiatal karakterrel kombinálva. A pincészet az évek során egyre nőtt, ahogy a szőlőültetvények és az ügyfelek elégedettsége is, akik továbbra is növekvő bizalommal választják borainkat.
Barone Montalto története 2000-ben Trapani tartományban, Santa Ninfában kezdődött. Állandó szenvedélyünk a bor mindig is a projekt mozgatórugója volt. A Montalto borok régi hagyományból származnak, egy fiatal karakterrel kombinálva. A pincészet az évek során egyre nőtt, ahogy a szőlőültetvények és az ügyfelek elégedettsége is, akik továbbra is növekvő bizalommal választják borainkat.
TERÜLET
Szicília erős és legendás föld. Éghajlata, természete és borászati tapasztalata egyedülállóvá teszi a szőlőtermesztés számára. Valójában ez a legfontosabb olasz bortermelő régió. Montalto Barone mintegy 400 hektár szőlőültetvényt kezel, amelyek egy részének a tulajdonosa. A többi rész a „Montalto minőségi protokoll” alá tartozik, amely ellenőrzi a szőlő minőségét és garantálja a minőségi növekedést az évek során. Szőlőültetvényeink többsége, valamint pincészetünk Santa Ninfában található, a Belice-völgy szívében. A többi Agrigento tartományban, a Valle dei Templi-ben és Noto-ban (a szigettől délkeletre) található.
A PINCE
Pincészetünk Trapani megyében, Santa Ninfában található. Olyan létesítményekkel van felszerelve, amelyek teljes mértékben megfelelnek a legszigorúbb biztonsági és minőségi előírásoknak. Valójában pincénk magasan teljesít: a már meglévő más minőségi tanúsítványok mellett 2015-ben Olaszországban az első borászatok között kaptuk meg a BRC AA szintjét.
PASSIVENTO MÓDSZER
A Montalto nem csak egy üveg bor, hanem minden Szicília benne. A szőlősorok között fújó, a szőlőt finoman simogató szellő, a nap, a víz, a talaj jellemzői és az ember hozzáértő közreműködése mind alapvető elemei a minőségre való törekvésnek. A gyümölcs részleges szárítása a szőlőn kezdődik és speciális gyümölcsszárító pincékben fejeződik be. Ott a pontosan szabályozott szellőztetési szintek biztosítják, hogy a szőlő a kiszáradás tökéletes szintjét érje el a préselés előtt.