San Marzano Negroamaro „F”

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

13.400 Ft

6 üveg

80.400 Ft

12 üveg

160.800 Ft

Borászat

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

San Marzano – Negroamaro ‘F’ Rosso Salento | prémium száraz vörösbor

Termőterület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlőkkel rendelkezik. Mennyiség / hektár: 4500 tőke. A talajt nagy részben vörös föld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérséklet ingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Szüreti időszak: szeptember második fele.

Borkészítés: Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelték. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24-26°C-on autokton élesztőkkel. Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban

A San Marzano borászat az olasz Puglia régióban található, és kiváló minőségű borokat állít elő. A Negroamaro F boruk egyike azoknak a boroknak, amelyek nagyon népszerűek és elismertek a világban. Bátran mondhatjuk, hogy a TOP-3 Negroamaro borban benne van.

A Negroamaro egy olasz szőlőfajta, amely erőteljes, testes és magas alkoholtartalmú borokat eredményez. A San Marzano Negroamaro F bora azonban egy olyan stílusú bor, amely finomabb, könnyedebb és elegánsabb, mint a tipikus Negroamaro borok. Ez annak köszönhető, hogy a San Marzano borászat a szőlőt olyan szőlőültetvényen termesztik, amelyeknek a talaja gazdag kalciumban és magnéziumban, ezek az ásványok pedig hozzájárulnak a bor finomabb ízéhez és textúrájához.

A Negroamaro F bor intenzív rubinvörös színű, gazdag gyümölcsös aromával rendelkezik, amelyben a fekete ribizli, a cseresznye és a fűszeres jegyek dominálnak. A bor ízvilága élénk és üdítő, a gyümölcsös jegyek mellett finom fűszeres és vaníliás ízjegyek is érezhetők. A bor kellemes savakkal és finom tanninokkal rendelkezik, amelyek hosszú és kiegyensúlyozott utóízt eredményeznek.

A San Marzano Negroamaro F bort legjobban baromfifélék, sertéshús, tésztaételek és fűszeres ételek kíséretében ajánlják fogyasztani. Az ideális szervírozási hőmérséklet 16-18 Celsius fok.

Értékelések

Név: Anna
Dátum:

Tegnap kóstoltuk. Szenzációs bor

Mondd el a véleményed