Tagaro Passo del Sud – Appassimento
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
5.900 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Tagaro – Passo del Sud – Appassimento Puglia | száraz olasz vörösbor
Szőlőfajta: 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Troia, 20% Merlot
Termőterület: Puglia
Talaj: Homok és meszes-agyagos
A szőlőültetvények kora: 10-20 év
Mennyiség / hektár: 4500-5500 tőke
Borkészítés: Az Appassimento a szőlő természetes részleges víztelenítésének folyamata, amely a színek, aromák és ízek nagyobb koncentrációját eredményezi a borban. Kézi betakarítás után kis ládákba rendezik el egy rétegben a fürtöket. A ládák kb 5 kg súlyúak. A ládák hőmérséklet- és páratartalom szabályozott helyen vannak (szobahőmérsékleten) 5 hétig. Öt hét után a szőlőt összezúzzák, hűtik és ellenőrzött hőmérsékleten 24 órán át erjesztik válogatott élesztőkkel. A bogyózás után a héjat és a mustot beáztatják 4 napon keresztül 4-5°C hőmérsékleten. Ezután következik az alkoholos erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten. Az erjedés első két napja alatt a hőmérséklet 28-30°C-ra emelkedik, majd visszaállítják az erjedés végéig 22-24°C-ra. Ezt követi a malolaktikus erjedés, amely rozsdamentes acél silókban történik.
Kóstolási jegyzet: A Tagaro Passo del Sud Appassimento vörösbor színe intenzív vörös, lilás árnyalatokkal. Illata intenzív és tartós, piros gyümölcsök (feketeribizli, áfonya, szeder) jegyeivel illetve pörkölt fűszerekkel keverve, jól elegyítve. Lágy, bársonyos, intenzív és tartós íz piros gyümölcslekvár határozott jegyeivel.
Ami mellé ajánljuk: Ez a társasági bor a grillezett vörös húsok, sült borjúhúsok, pácolt húsok és közepesen érlelt sajtok kísérője.
18-20°C-os hőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt dekantáljuk.
Értékelések
Vélemény írásához lépj be előbb.
Név: langerandras
Dátum: (megerősített tulajdonos)
Nagyon szép, komplex bor. Mélyvörös szín. Illatában kávé és füstösség jellemzi ízében aszalt gyümölcsös jegyek.