- "Sessantanni Primitivo di Manduria Magnum" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
Aiosa – Primitivo Negroamaro
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
8.500 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Aiosa – Primitivo Negroamaro Rosso Puglia | félszáraz olasz vörösbor
Szőlőterület: A szőlőültetvények Maruggio és Manduria településeken találhatók, nem messze a Jón-tenger partjától. A művelési mód Alberello a Primitivo esetében 40 éves tőkékkel, sarkantyús kordon a Negroamaro esetében 35 éves tőkékkel
Szőlőfajta: 70% Primitivo, 30% Negroamaro
Borkészítés: Kézi szüretelés, amely külön-külön történik: Primitivo szőlőt augusztus végén-szeptember elején, Negroamaro szőlőt szeptember közepén-végén. Mindkét szőlőt akkor szüretelik, amikor a szőlő elérte a túlérett állapotot – Appassimento (nevezzük magyarul: Kb, mint nálunk a késői szüret 🙂 )
Szüret után mindkét szőlőt óvatosan lefejtik. A fermentáció kiválasztott élesztők hozzáadásával történik, és 10-12 napig tart, 25°C-os kontrollált hőmérsékleten. Az erjedés során gyakori újra- és visszaalakítás(hűtés) történik az aromák lágy extrakciója és a kíméletes tanninok elérése érdekében. Az átpumpálást követően a két fajtát ezután összevegyítik, és malolaktikus borkészítéssel erjedést indítanak el.
Érlelés: A házasítás 50%-a 10 hónapig második és harmadik használatú amerikai tölgyfában érlelődik.
Kóstolási jegyzetek: Az Aiosa Rosso Puglia mélyvörös színű. Illatában aszalt gyümölcsök, egzotikus fűszerek, fehér bors és sötét színű gyümölcsök illatát mutatja. Csokoládé, szantálfa és füge. Ízében a bor testes és intenzív, mégis kerek, gazdag, meleg és rendkívül kiegyensúlyozott. Komplex és szájat betöltő lágy rétegeket mutat, elegáns tanninok, vanília, aszalt szilva, mazsola, kávé és méz jegyeivel. A lecsengés nagyon hosszú, tartós és telt, a tölgyfából érlelésből származó édeskés ízzel.
Maradékcukor tartalom: 12,6 g/l Összes savtartalom: 5,6 g/l
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.