Codici – Appassimento Rosso Primitivo
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
5.900 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Codici Masseria – Appassimento Rosso Primitivo Puglia | olasz száraz vörösbor
A Codici Appassimento Rosso bor nem csupán a palackjával tűnik fel: tartalma dinamikus, modern és teljes hozzáértéssel készült, emelve magát a dél-olasz régióban gyakran előforduló tömegborok fölé. 100% Primitivo szőlőből készült.
A Codici minőségét nem csupán a borászati folyamat során tanúsított hozzáértő kezelés biztosítja, hanem a szőlőtermelőkkel kötött hosszú távú szerződések is, amelyek értelmében a termelők magasabb árat kapnak cserébe azért, hogy megfelelnek a gyártó által támasztott gondozási és terméskorlátozó követelményeknek. A borászati folyamatot a tapasztalt borász, Scipione Giuliani segítségével hajtják végre, aki láthatóan sosem szabadnapos. A borászati eljárás során alkalmazott Appassimento módszerrel készült bor tömör, koncentrált és extra erőt és testességet kap, anélkül, hogy ezzel együtt garatmaró lenne.
A pohárba töltve azonnal élvezhető, sűrűn pakolt, testes bort találunk, tele erdei bogyós gyümölcsökkel, enyhe Appassimento édességgel és némi pörkölt jeggyel a hordóban történő érlelésből. A bor stílusa közvetlen, megfelel a mai borfogyasztók ízlésének, akik értékelik azokat a borokat, melyeket azonnal élvezhetnek, de amelyeknek van intenzitásuk és egyéniségük.
Érdemes a bor tulajdonságait kihozni úgy, hogy a szobahőmérsékletnél kissé alacsonyabb hőmérsékleten, 16-18°-on szolgáljuk fel.
A Codici Appassimento Primitivo Puglia bor nagyon sokféle ételhez illik. Próbáld ki lassan párolt ételekkel, sült/grillezett húsokkal, de akár a pizza vagy a hamburger mellé is remekül illik.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.