Luccarelli – ‘Il Bacca’ Primitivo di Manduria

Borászat

,

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

15.500 Ft

6 üveg

93.000 Ft

12 üveg

186.000 Ft

18 üveg

279.000 Ft

Borászat

,

Jelleg

Szőlőfajta

Alkohol

Vivino

Borvidék

,

Szín

Évjárat

Űrtartalom

Luccarelli Il Bacca Primitivo di Manduria Old Vines | prémium olasz vörösbor

Az „Il BAcca Primitivo di Manduria” egy 100%-os Primitivo szőlőből készült vörösbor, amely a Puglia régióban, Salentóban készül. Ez a bor a Primitivo di Manduria legkiválóbb képviselője, ahol a szőlőket gondosan válogatják az alacsony hozamú, több mint 60 éves „albarelli” bokorszőlőkből, melyek vas-oxidokban gazdag vörös talajon, kalciumkarbonát sziklákon nőnek. E két elem kombinációja egy olyan bort hoz létre, amely túlszárnyalja a legmerészebb elvárásokat.

A borászat során a kissé túlérett szőlőszemeket szüretelik, szárról választva törnek, majd 10-12 napig tartó maceráció és erjesztés következik szabályozott hőmérsékleten, rendszeres átforgatással. Ezt követően a bort lefejtik és malolaktikus erjedésen esik át rozsdamentes acéltartályokban. A bor finomítása amerikai és francia tölgyfa barrique hordókban történik 12 hónapig.

Érzékszervi jellemzők: Rubinvörös szín lila sötét árnyalatokkal. Intenzív, összetett, gyümölcsös aroma, kis piros gyümölcsök (cseresznye és fekete áfonya) jegyeivel. Bársonyos és lágy textúra, meleg és eléggé tanninos, nagy íz-illat tartóssággal.

Ajánlott fogyasztási mód: Kiválóan illik risottohoz, sütőben készült tésztákhoz, vörös húsokhoz, bárányhoz és ízletes érlelt sajtokhoz. Ideális lassan sült báránykarajjal, vaddisznó raguval készült pappardelle-lel, sült húsokkal és Rossini tournedos-val. Fogyasztási hőmérséklet: 18°C

Borász: Danilo Gizzi

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Luccarelli – ‘Il Bacca’ Primitivo di Manduria” értékelése elsőként