Tagaro Pinataro – Chardonnay
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
2.900 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Tagaro – Pinataro – Chardonnay Puglia | száraz olasz fehérbor
Talaj: Vörös, agyagos és mészköves talaj
A szőlőültetvények kora: 20-35 év
Borkészítés: A szőlő bogyózása és a zúzott szőlő azonnali hűtése 6-8°C-ra. A szőlő lágy préselése, a must statikus dekantálása és alkoholos erjesztés 16-18°C-os ellenőrzött hőmérsékleten történik.
Érlelés: Az erjedés végén elválasztják a szilárd részektől. 3 hónapig hagyják érni a seprőn, majd stabilizálják és palackozzák. 30-40 napig érlelődik a palackban.
Kóstolási jegyzet: A Pinataro Chardonnay fehérbor szép szalmasárga színű, zöldes árnyalatokkal. Gyümölcsös, elegáns és tartós, friss ízzel.
Ami mellé ajánljuk: Halételekhez, előételekhez és lágy sajtokhoz.
10-12°C-os hőmérsékleten tálaljuk.
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.