Monastrell – El Castilla
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
3.800 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
El Castilla – Monastrell | száraz spanyol vörösbor
Büszkén mutatjuk be: El Castilla Monastrell , az El Castilla dinasztia legfiatalabb tagja. És hú…ez a bor is minden várakozást felülmúl!
El Castilla Monastrell a közép-spanyolországi magaslatokon, 800 méteres tengerszint feletti magasságban érlelődik, ahol a kontinentális mediterrán éghajlat ideális feltételeket biztosít a szőlőtermesztéshez. Az 1960-as években helyi gyümölcstermelők által alapított pincészet mára 300 főt foglalkoztat, és a folyamatos minőségi fejlődés érdekében modern technológiákat, például hőmérséklet-szabályozású rozsdamentes acéltartályokat és pneumatikus préselőket alkalmaz.
A Monastrell fajta, amelyet Franciaországban Mourvèdre néven ismernek, korábban elhanyagolt volt, de ma már újra felfedezték és nagyra értékelik, különösen Jumilla régióban tett erőfeszítéseknek köszönhetően. Ez a szőlőfajta könnyen érik és magas hozamot produkál, így kiváló minőségű borok előállítására alkalmas.
El Castilla Monastrell bor sötét lila színben pompázik, illatában dominál a fekete gyümölcs és a fűszeres jegyek, mint például bors és trüffel. Ízében érződik az érett szamóca, szilva és a kávé, melyet hordós érlelés során szerzett vanília és brambus megjegyzések egészítenek ki. A bor kiváló szerkezetével és hosszú lecsengésével emlékeztet dél-olasz borokra.
El Castilla Monastrell tökéletes kísérője lehet bármilyen sűrű, ízletes ételnek, legyen az sült vörös hús, pörkölt vagy akár egy jó borrel. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a testes, bársonyos vörös borokat.
A bor további érlelési potenciállal bír, így pincében tartva további ízélményekkel ajándékozhat meg minket a jövőben.
Attól a pillanattól kezdve, hogy felfedeztük az El Castilla pincészetet, a boraik rajongói vagyunk. Az El Castilla borai állandó minőségükről és kiváló ár-érték arányukról ismertek. A Syrah és a Viura Chardonnay nagy sikere után a pincészet több éve telepítette a Monastrell-t is. Ugyanúgy lelkesedünk az El Castilla Monastrellért, mint a pincészet többi boráért, ezért ezt a bort mindenképpen érdemes kipróbálni!
Maradékcukor tartalom: 11 g/l
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.