Luccarelli Negroamaro Puglia
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
6.300 Ft
Borászat | |
---|---|
Jelleg | |
Szőlőfajta | |
Alkohol | |
Vivino |
Borvidék | |
---|---|
Szín | |
Évjárat | |
Űrtartalom |
Luccarelli Negroamaro Puglia | száraz olasz vörösbor
A Luccarelli Negroamaro Puglia borkészítése
Termelési terület: Canosa di Puglia – a negroamaro szőlő agyagos és homokos talajon terem. A szüret után a szőlőt gyorsan a borászatba szállítják. Itt válogatják és gondosan összezúzzák őket. Az erjesztés ezután rozsdamentes acéltartályokban és kis fában történik, ellenőrzött hőmérsékleten. Az erjedést néhány hónapos érlelés követi a finomseprőn, mielőtt a bor végül palackba kerül.
A pohárban a Luccarelli Negroamaro Puglia sűrű lila színt mutat. Első illatában a szeder, az eper és a fekete ribizli árnyalatai érződnek. Az illat gyümölcsös összetevőihez a hordós érlelés jegyei és még több gyümölcsös-balzsamos árnyalat csatlakozik.
Ízében a Luccarelli’s Negroamaro Puglia csodálatosan száraz, markáns és aromás. Száraz íze ellenére ez a vörösbor lédús olvadással és finoman szőtt maradék édességgel varázsolja el az embert. Kiegyensúlyozott gyümölcssavtartalmának köszönhetően a Negroamaro Puglia bársonyos érzéssel simogatja a szájat, anélkül, hogy hiányozna belőle a lédús élénkség.
A Luccarelli Negroamaro Puglia ételajánlata
Ez az olasz bor legjobban 15-18°C-os hőmérsékleten fogyasztható. Tökéletes kísérőbor libamellhez, vöröskáposztával és majoránnával, mandulás spenótgratinhoz vagy vörösborban párolt csirkéhez.
Díjak a Luccarelli Negroamaro Puglia számára
Concours International de Lyon – Ezüst 2017-ben
Berlin Wine Trophy – arany 2017-ben
Mundus Vini – Arany
Selections Mondiales de Vins Canada – Arany
Vélemény írásához lépj be előbb.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.